van der Horst

Norisring: Sheldon Van der Linde oppermachtig in Nüremberg

Sheldon Van der Linde - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
Sheldon Van der Linde - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
De eerste race van de DTM op de Norisring resulteerde in een dominant vertoon van Sheldon van der Linde. De uittredende kampioen startte met zijn Schubert Motorsport BMW vanaf pole, om daarna de leiding alleen maar even af te geven tijdens de pitstops. Hoewel het verschil met merkgenoot René Rast (Schubert Motorsport), klein was controleerde de Zuid-Afrikaan de wedstrijd zonder problemen. Dennis Olsen (Manthey EMA Porsche) vervolledigde het podium.
Start 2023 DTM Norisring Race 1
Start 2023 DTM Norisring Race 1
Terwijl de start al bij al rustig verliep werd de eerste wedstrijdhelft vooral getekend door twee safety car periodes. De eerste was voor Luca Engstler (Engstler Motorsport Audi), die aangereden werd in de beruchte eerste haarspeldbocht. De tweede was dan weer voor het opruimen van brokstukken die bij het uitkomen van de eerste bocht op de baan lagen. Vanaf dan was het voluit racen. Van der Linde controleerde de race voor Ayhancan Güven (KüS Team Bernhard Porsche), totdat de Zuid-Afrikaan eerder binnen kwam dan de Turk. Een foute keuze van Güven zo bleek achteraf, want uiteindelijk zou hij wegvallen uit de strijd om de winst.

Kelvin Van der Linde - Team ABT Sportsline Audi R8 LMS Evo II
Kelvin Van der Linde - Team ABT Sportsline Audi R8 LMS Evo II
Terwijl Van der Linde de wedstrijd stevig in handen had, posteerde Rast zich in zijn zog en ook broer Kelvin van der Linde (Team ABT Sportsline Audi) volgde al kende die een dramatische finale.  Terwijl hij comfortabel op de derde plaats reed, vertraagde de Zuid-Afrikaan plots en na een ronde aan een zeer trage snelheid, reed hij uiteindelijk de pits in. Hierdoor promoveerde Olsen naar plaats drie, terwijl Lucas Auer (Mercedes-AMG Team Winward) en Güven de top vijf vervolledigden. Met deze uitslag komt de jongste van de Van der Linde's op gelijke hoogte in de tussenstand met Thomas Preining (Manthey EMA Porsche), die pas twaalfde werd. Maar morgen is er nog een dag, waarbij de kwalificaties om 9:20 uur van start gaan, terwijl de race op hetzelfde tijdstip als zaterdag om 13:30 zal plaatsvinden.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 8 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons