van der Horst

Nu ook Nelson Piquet Junior aan de start in RallycrossRX

Nelson Piquet Junior
Nelson Piquet Junior
Zoals we afgelopen week reeds meldden wordt komend weekend de tweede manche van de WK Rallycross afgehaspeld in het Engelse Lydden Hill. Ditmaal krijgen de reguliere deelnemers aan het WK het gezelschap van de wagens die het Europees kampioenschap aansnijden. In Supercar rijden deze samen en zodoende wordt het deelnemersveld aangedikt tot een kleine 40 wagens.
  • STX Motorhomes
Nooit eerder gezien in het Rallycross dat momenteel echt uit zijn voegen barst en bovendien beschikt iedereen over zéér competitief materiaal. Een gokje wagen is uit den boze met een dergelijk veld met meer dan een dozijn potentiële winnaars. Op zijn thuiscircuit zal Liam Doran trachten om de 0-score van de openingsmanche in Portugal naar de geschiedenisboeken te verwijzen. Solberg en co zijn verwittigd.

Wie zeker deze manche niet zal winnen is de Jacques Villeneuve. En dat heeft niets te maken met het feit dat het team van Albatec momenteel nog geen vuist kan maken met de absolute top. De Canadees is aan de slag in de 500 Miles of Indianapolis. Hij zal worden vervangen door de Fransman Jeanney die vorig seizoen verrassend vice kampioen werd met een Citroën C4.

Geen ex F1-rijder ditmaal? Mis, want Nelson Piquet Junior maakt ditmaal zijn opwachting. Niet bij de Supercars maar in RX Lites of de vierwielaangedreven Klasse met maximum 310 pk onder de bips. Hiermee wil de Braziliaan zich voorbereiden op de X Games.



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op woensdag 21 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lydden Hill.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons