van der Horst

Nürburgring: Melker wint - Picariello schittert

Start race 1
Start race 1
Voor het eerst dit seizoen verscheen er een Belg aan de start in FA1, de koninginnenklasse van Acceleration, en Alessio Picariello liet op zaterdag meteen van zich spreken. Ondanks zijn gebrek aan ervaring in een krachtige eenzitter klopte hij bij het doven van de lichten zijn teamgenoot Nigel Melker en hij slaagde er zelfs in een kleine kloof te slaan. Alleen een misverstand bij de pitstop als gevolg van een defecte radio stond een podiumplaats voor de jongeman uit Namen in de weg.
Duel voor de leiding in de beginfase
Duel voor de leiding in de beginfase
Bij de start koos Picariello meteen voor de binnenkant van de baan, naast hem moest zijn teamgenoot Melker een buitenwaartse inhaalpoging van Mirko Bortolotti afslaan. De Italiaan viel vervolgens wat terug waardoor de beide Azerti-piloten vooraan konden duelleren voor de zege, op korte afstand gevolgd door een goed rijdende Richard Gonda.


Bortolotti - Melker - Gonda
Bortolotti - Melker - Gonda
Door een defecte radio wist Picariello niet wanneer hij moest binnenkomen voor de verplichte pitstop en wanneer het pitbord voor zijn teamgenoot Melker werd getoond kwam de jonge Belg verkeerdelijk zelf naar binnen. Doordat zijn banden niet klaarlagen werd hij meteen doorgestuurd waardoor hij dus eigenlijk twee pitstops diende af te werken. Door het tijdsverlies zakte hij uiteindelijk terug naar de vijfde positie terwijl Melker de race in handen nam. Zijn grootste concurrent voor de titel, Bortolotti, vocht zich een weg terug na een slechte eerste ronde om uiteindelijk toch nog als tweede te finishen, vóór de Slovaak Gonda.

Alessio Picariello
Alessio Picariello
Met nog enkele minuten op de klok passeerde Piciariello nog de Portugees Armando Parente wat hem uiteindelijk een vierde plaats opleverde. Net geen podium dus na een zeer geslaagd debuut van onze landgenoot, die erg positief bleef en alle hoop vestigt op de race van morgen.



--- UITSLAG ACCELERATION NURBURGRING RACE 1 ---

Foto's: Arne Simons




Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Acceleration op zaterdag 24 mei 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons