van der Horst

Nürburgring: WRT Audi snelste in wisselvallige prekwalificatie

#1 WRT Audi R8
#1 WRT Audi R8
Na een zonnige en droge vrije training begon halverwege de prekwalificatie de regen naar beneden te komen in de Eifel. Het was Christopher Mies die vroeg in de sessie op een droge baan de snelste tijd liet optekenen in de #1 WRT Audi die hij deelt met Cesar Ramos en Laurens Vanthoor. Zijn tijd werd in de laatste veertig minuten in de natte omstandigheden uiteraard niet verbeterd, al zagen we wel veel actie op de baan omdat de teams de gelegenheid om hun regenbanden uit te proberen niet lieten liggen.
  • St. Paul
#98 ART Grand Prix McLaren
#98 ART Grand Prix McLaren
Er wordt immers voor de  zes uur durende race van morgen regen voorspeld, al verschillen de weermodellen van mening over rond welk tijdstip deze de Eifel zou bereiken. Eén auto die alvast niet de kans kreeg het regenrubber om te leggen was de in het begin van het seizoen sterk presterende #98 ART Grand Prix McLaren. De Portugees Alvaro Parente parkeerde zijn bolide na slechts een half uur langs de kant van de baan met technische problemen.

Met nog negen minuten te gaan werd de sessie voortijdig afgevlagd door middel van de rode vlag nadat Alexander Sims in de zeer natte omstandigheden zijn #888 BMW parkeerde bij het uitkomen van de chicane.

--- Uitslag Prekwalificatie BES Nurburgring 2014 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 20 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring 1000.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons