van der Horst

Nürburgring: Land Motorsport Audi wint - Vanthoor 2e

Start Race 2 ADAC GT Nürburgring
Start Race 2 ADAC GT Nürburgring
De tweede wedstrijd van het ADAC GT-weekend op de Nürburgring verliep veel beter voor zowel Laurens Vanthoor als voor Frédéric Vervisch. Audi was ditmaal in staat om Porsche te kloppen, toen Vanthoor zijn Audi doorgaf aan Florian Stoll reden zij aan de leiding. De Duitser moest echter tijdens zijn stint de duimen leggen voor de Land Motorsport Audi van Conor De Phillippi. De van pole vertrokken Porsche van Estre/Jahn pakte de derde plaats.
  • LTF
Podium Race 2 ADAC GT Nürburgring
Podium Race 2 ADAC GT Nürburgring
De beide Porsche's namen bij de start meteen de kop terwijl Vanthoor na enkele ronden de Audi van Haase kon inhalen voor de vierde plaats. Hij week daarna niet meer uit de spiegels van de Land Motorsport Audi, doordat de Hasselaar langer bleef doorrijden kwam zijn Audi, dan met Stoll achter het stuur, alsnog aan de leiding. Vervisch van zijn kant bleef steken op de zesde plaats, teamgenoot Peter Hoevenaars leek in zijn stint op weg naar de vijfde plaats maar moest een positie laten aan de Mercedes van Luca Ludwig, die de Audi een ferme tik meegaf in de eerste bocht. Daarvoor finishten de beide Porsche's als derde en vierde.

APR Motorsport - Audi R8 LMS
APR Motorsport - Audi R8 LMS
Laurens Vanthoor: "Ik had het niet makkelijk tijdens mijn stint, ik had weinig grip en dus ook weinig tractie. Het team leverde echter heel goed werk door te beslissen mij langer te laten doorrijden, daardoor eindigen we hier vandaag alsnog als tweede."


Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in ADAC GT Masters op zondag 7 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring ADAC.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons