van der Horst

Nürburgring: Porsche domineert zaterdagrace - Pech voor Vervisch en Vanthoor

Start Race 1 ADAC GT Nürburgring
Start Race 1 ADAC GT Nürburgring
Kévin Estre en David Jahn wonnen vanmiddag op de Nürburgring de zaterdagrace van de ADAC GT Masters in hun Küs Team75 Bernhard Porsche #17. Het werd overigens een dubbel voor het merk uit Stuttgart met een tweede plaats voor de van pole vertrokken Precote Herberth Motorsport Porsche #99 van Martin Ragginger en Robert Renauer. De Zakspeed Mercedes #21 van Rogivue en Sylvest bezette de laatste podiumplaats.
Frédéric Vervisch & Peter Hoevenaars
Frédéric Vervisch & Peter Hoevenaars
Minder geluk was er voor Frédéric Vervisch en Laurens Vanthoor tijdens de erg incidentrijke wedstrijd die liefst vier keer diende geneutraliseerd te worden door middel van de safety car. Peter Hoevenaars, de teamgenoot van Vervisch op de #28 Montaplast by Land Motorsport Audi, nam de start voor zijn rekening maar kreeg al erg vroeg in de wedstrijd te maken met een lekke achterband, hoogstwaarschijnlijk na een tik van een concurrent. In ADAC GT wordt immers heel wat brutaler gereden dan in de Blancpain GT Series, waar veel sneller straffen worden uitgedeeld na een contact.

Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Voor Vervisch zat er tijdens zijn stint niet veel anders op dan de wedstrijd uit te rijden met een ronde achterstand, hijzelf kreeg op zijn beurt ook nog eens een tik mee van Markus Winkelhock. Vanthoor kwam vandaag zelfs niet aan rijden toe nadat zijn teamgenoot bij kfzteile24 APR Motorsport, Florian Stoll, een aanvaring kende met Philip Geipel in de zuster-Audi #50 van YACO Racing. Morgen staat de tweede wedstrijd gepland om 13u15, onze landgenoten nemen al om 9u15 het stuur van hun beider Audi's voor de kwalificaties.

--- Uitslag Race 1 ADAC GT Nürburgring 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in ADAC GT Masters op zaterdag 6 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring ADAC.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons