van der Horst

Nuttige informatie over het autosalon 2017

Ferrari California T "Francorchamps edition"
Ferrari California T "Francorchamps edition"
Nu zaterdag opent het Autosalon van Brussel zijn deuren voor de 95e editie. Men verwacht op de meer dan 100.000 vierkante meter expositieruimte een klein half miljoen bezoekers, plannen is dus de boodschap. Om uw bezoek aan de Heizel te vergemakkelijken, verzamelden we tal van nuttige weetjes in dit artikel. Lees dus zeker verder als u zinnens bent het Salon dit jaar een bezoek te brengen, want het kan u ook financieel een voordeel opleveren!
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Het 95e Salon voor lichte bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en moto’s zoals het autosalon dit jaar officieel heet vindt plaats van zaterdag 14 tot en met zondag 22 januari, waarmee de expositie twee dagen minder lang duurt dan afgelopen jaar, een bewuste keuze van organisator FEBIAC. De deuren zijn steevast geopend van 11H 's morgens tot 19H 's avonds (in plaats van 10H voorheen), al opent het Salon in het weekend een uurtje vroeger, dan kan je er terecht van 10H tot 19H. Daarenboven zijn er de traditionele nocturnes op maandag 16 januari en vrijdag 20 januari waarbij het Salon pas sluit om 22H. In de slotweek wordt er bovendien wederom Dream Cars georganiseerd, een tentoonstelling met 26 verschillende merken waaronder zes nieuwe die doorgaat in Paleis 1.

Opel Astra
Opel Astra
Voor de prijzen van tickets is er dit jaar slechts één tip: bestel online. Doe zeker uw voordeel met op voorhand uw trip te plannen, want naast een reductie bij het online bestellen krijgt u daarenboven nog een extra korting van 20% wanneer u op de rustige dagen, 17, 18 en 19 januari, naar het salon afzakt (en uw ticket online in voorverkoop bestelde). Zoals steeds mogen kinderen onder de zes jaar gratis binnen. Naast online bestellen, kan u ook terecht aan het loket aan de ingang evenals in alle NMBS-stations voor een entreeticket in combinatie met een vervoersbewijs voor de trein en metro van MIVB.
 
 AlgemeenKinderen 6-12jGroepstarief (min. 20 pers.)
 KassaOnline VVKKassaOnline VVKKassaOnline VVK
Autosalon€ 15,00€ 13,25€ 9,00€ 7,25€ 12,00€ 10,25
Dream cars *€ 20€ 18,25€ 16€ 14,25€ 19€ 17,25

* Een ticket voor Dream Cars geeft je ook toegang tot het reguliere Autosalon.

European Motor Show Brussels 2013 (Deel 4)
Ook dit jaar moet je als bezoeker rekening houden met extra maatregelen n.a.v. het verhoogde terreurniveau. De maatregelen zijn gelijkaardig aan die van de afgelopen editie, met name dat de toegang gelimiteerd is tot twee ingangen: de hoofdingang aan parking C en één aan Paleis 3. Hou ook rekening met een controle van tassen, waarbij bagage van meer dan 55cm breed en 40cm hoog niet toegelaten is.

Dreamcars 2015
Dreamcars 2015
Parkeren kan net zoals steeds op de parkings rondom de Heizel, waarbij een parkeerticket voor parking C u vijf euro kost, terwijl de andere parkings aan zes euro worden getarifeerd. Personen met een beperkte mobiliteit parkeren best op parking C, terwijl motorijders geen parkingtol betalen op de overdekte parking A naast paleis 1. Komt u met de trein, dan is de metro-verbinding met de Heizel doorgaans de beste optie, terwijl er ook bussen stoppen in de nabijheid van het salon. De websites van de MIVB en de Lijn brengen u zoals steeds meer uitsluitel.

Foto's: Ronald Janssens, Niels Vaeck, Marnik Mouchaers & Martijn Wouters



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons