van der Horst

Nyck de Vries naar de F2 met Rapax

Nyck de Vries - DAMS
Nyck de Vries - DAMS
Nyck de Vries maakt dit jaar de overstap naar de F2, voorheen de GP2 Series genoemd. De Nederlander kende vorig jaar een moeilijk seizoen in de GP3, hij won wel twee races, maar werd in het kampioenschap overklast door zijn teammaats Charles Leclerc en Alex Albon die respectievelijk kampioen en vicekampioen werden. Toch behield de Vries het vertrouwen van McLaren dat hem behield in diens McLaren Young Driver programma en nu slaagt hij er in zitje te bemachtigen in de F2 bij Rapax.
Nyck de Vries - ART GP
Nyck de Vries - ART GP
Even leek het er op dat Nyck de Vries de overstap zou maken naar de GT-racerij, de Nederlander postuleerde voor een plaats bij AF Corse, maar uiteindelijk zet hij zijn opmars in de formuleracerij verder. De ploegmaat bij Rapax van de Vries wordt de ervaren Johny Cecotto Jr die er al heel wat jaartjes GP2 opzitten heeft.



Roberto Merhi
Roberto Merhi
Campos Racing heeft een contract afgesloten met de negentienjarige Ralph Boschung. De Zwitser was de vorige twee seizoenen actief in de GP3. Roberto Merhi is in onderhandeling met Campos Racing voor het tweede zitje. De Spanjaard kwam in 2015 nog uit in de Formule 1 voor Marussia alvorens over te stappen naar het WEC vorig jaar. Merhi zal alvast deelnemen met Campos Racing aan de driedaagse testsessie te Barcelona in afwachting van een definitieve beslissing.

Foto's: Niels Vaeck & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GP2 Series op zondag 12 maart 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons