van der Horst

Officieel: Sauber verkocht aan Longbow Finance

Felipe Nasr Sauber F1 Racing
Felipe Nasr Sauber F1 Racing
Sauber F1 Team is verkocht. Het Zwitserse team verkeerde al een lange tijd in financiële problemen en de aandelen van Sauber Group zijn nu verkocht aan het eveneens Zwitserse Longbow Finance. De naam Sauber blijft wel behouden en het is ook de bedoeling om het team er eerst financieel en vervolgens sportief bovenop te helpen. Ook Monisha Kaltenborn blijft behouden als teambaas. Peter Sauber trekt zich evenwel terug uit alle functies. Sauber staat in de tussenstand bij de constructeurs laatste met nul punten.
  • St. Paul

Peter Sauber: "Monisha Kaltenborn en ikzelf hebben een akkoord getekend die de toekomst van het F1-team en van de Sauber Group veilig stellen. Ik ben erg tevreden dat mijn moedige investering, waarmee ik zes jaar geleden mijn eigen team overkocht, bewijst dat het de juiste beslissing was om onze basis in Hinwil te verzekeren."

Monisha Kaltenborn: "Ik ben ervan overtuigd dat Longbow Finance de perfecte partner is om het team opnieuw competitief te maken in de Formule 1. Tegelijkertijd zal deze nieuwe structuur ervoor zorgen dat men terug geloofd in onze zaken en de commercialisatie van onze kennis aan derden bevorderen. Deze oplossing was de beste in het belang van onze werknemers, partners, investeerders, Hinwil en de Zwitserse autosport. We zijn Longbow Finance dankbaar om te geloven in onze competenties, onze efficiëntie en onze capaciteiten om zo een boeiende toekomst op te bouwen."

Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Formule 1 op woensdag 20 juli 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons