van der Horst

Officieel: André Lotterer vervangt Kamui Kobayashi in Spa (Update)

André Lotterer
André Lotterer
De geruchten deden reeds enige tijd de ronde en waar de communicatie van Caterham eerder geen melding maakte van een rijderswissel, bevestigt het team nu dat het Kamui Kobayashi inruilt voor de ervaren Audi-fabriekspiloot. Voor Lotterer is het de eerste Grote Prijs in een F1-bolide nadat hij begin dit millenium reeds testte voor Jaguar, het Britse team dat later uitmondde in wereldkampioen Red Bull Racing. Caterham looft Lotterer voor zijn ervaring en specifiek voor zijn kwaliteiten bij wisselende weersomstandigheden.
  • LTF
Kamui Kobayashi wordt dus officieel vanwege zijn ervaring aan de kant geschoven voor Lotterer. De Japanner behaalde in zijn F1-loopbaan één podium, namelijk bij zijn thuiswedstrijd in 2012. Lotterer van zijn kant heeft veel eenzitterij ervaring, met onder meer een titel in de Japanse Super Formula, en kijkt er naar uit om eindelijk de kans te krijgen in een F1 GP aan de start te komen. "Ik ben klaar voor deze uitdaging en ik kan niet wachten om in de wagen te springen en het meeste uit dit weekend te halen. Ik zal me snel moeten aanpassen aan de wagen, aangezien het team enkele updates klaargestoomd heeft en we zoveel tijd als mogelijk nodig hebben om te performantie van de wagen te optimaliseren. Ik hou er echt van om op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps te racen. Het is één van mijn favoriete omlopen en zeer dicht bij de regio waar ik opgroeide, dat maakt dit weekend dus nog meer speciaal en eentje om te herinneren", aldus de Le Mans-veteraan.

Update 15:20H

Mike Gascoyne, hoofd van Caterham Technology and Innovation, het onderdeel van de Caterham groep (waar hij technisch directeur is) dat zich toespitst op de ontwikkeling nieuwe producten en technologieën, deed later op de dag zijn bijnaam "Rottweiler" alle eer aan in een scherpe reactie op de beslissing van Caterham's nieuwe management. "Zo jammer dat Kamui niet zal rijden voor Caterham in Spa. Hij was hun enige hoop om de tiende plaats te heroveren, maar typisch voor het nieuwe management. "

Foto: Georges De Coster



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons