van der Horst

Officieel: Sebastian Vettel trekt naar Ferrari en vervangt Fernando Alonso

Sebastian Vettel - Fernando Alonso
Sebastian Vettel - Fernando Alonso
Waar enkele media zich gisteren nog lieten vangen aan een valse tweet, gelanceerd door een niet-officieel Ferrari account, bevestigt de Scuderia Ferrari vandaag het nieuws wat iedereen eigenlijk al weken wist: Sebastian Vettel vervangt Fernando Alonso vanaf 2015. Het Steigerende Paard sloot een overeenkomst af met de viervoudig wereldkampioen voor een periode van drie jaar die hem in 2015 naast Kimi Räikkönen zet.
Fernando Alonso - Sebastian Vettel
Fernando Alonso - Sebastian Vettel
Voor Vettel is de overeenkomst naar eigen zeggen een droom die uitkomt. "De volgende fase in mij F1-loopbaan zal ik doorbrengen bij de Scuderia Ferrari en voor mij betekent dat een levensdroom die in vervulling gaat", zei de Duitser. "Toen ik jong was, was Michael Schumacher in de rode wagen mijn grootste idool en het is nu een enorme eer om eindelijk de kans te krijgen om voor Ferrari te rijden."

Teambaas Marco Mattiacci loofde Vettel's "unieke combinatie van jeugdigheid en ervaring" en benadrukte dat de Duitser "de teamgeest meebracht die onbetaalbaar zal zijn wanneer hij samen met Kimi de uitdagingen die hen wachten zullen benaderen in een poging zo snel mogelijk opnieuw tot de toppers te behoren." Het is overigens voor het eerst in zijn geschiedenis dat een viervoudig wereldkampioen naar de Scuderia Ferrari trekt.

Fernando Alonso - Jenson Button
Fernando Alonso - Jenson Button
De toekomst van Fernando Alonso is nog onduidelijk; er wordt verwacht dat de Spanjaard opduikt bij McLaren waar hij in 2007 vertrok na een onstuimig seizoen. McLaren zal evenwel pas in december communiceren omtrent de rijdersbezetting, het blijft afwachten wie de teamgenoot van Alonso zou worden in geval hij naar McLaren-Honda trekt. Jenson Button heeft naast een grote bagage ervaring ook een goede relatie met Honda, terwijl Kevin Magnussen talent heeft, aan het begin van een loopbaan in de koningsklasse van de eenzitterij staat en bovendien relatief weinig zou kosten.

Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op donderdag 20 november 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons