van der Horst

Ogier alleen op zijn planeet in Corsica

Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Er staat geen maat op Sebastien Ogier in de Rally van Corsica, de tiende manche van het WRC-kampioenschap. De Franse wereldkampioen reed iedereen los uit het wiel op de openingsdag.
  • Powercars
De Franse wereldkampioen duldt niet de minste tegenstand op Corsica. Ogier nam in zijn Volkswagen alle besttijden voor zijn rekening en heeft na vier van de tien klassementsproeven al een voorsprong van maar liefst 44 seconden op zijn naaste achtervolger. Dat is onze Belg Thierry Neuville die bezig is aan een regelmatige wedstrijd in zijn Hyundai i20 WRC.

Dani Sordo en Kris Meeke zaten aanvankelijk mee in het achtervolgend peloton, maar Kris Meeke viel als eerste weg na een lekke band op zijn DS3 WRC. Hij staat voorlopig tiende. Op de slotproef van de dag verloor ook Dani Sordo veel terrein, ook al door een lekke band, waardoor Jari-Matti Latvala op een voorlopige derde plaats komt te staan, nog net binnen de minuut van zijn teamgenoot en WK-leider Ogier, net als Andreas Mikkelsen die nu vierde ligt.

Craig Breen is in zijn DS3 WRC een verrassende vijfde, net voor Hayden Paddon in de derde Hyundai i20 WRC, Eric Camilli in de eerste Ford Fiesta en Dani Sordo, uiteindelijk nog achtste.

Foto: Volkswagen Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 30 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tour de Corse.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons