van der Horst

Rallye Monte Carlo: Ogier en Volkswagen vechten terug (+ foto crash Neuville)

Sebastien Ogier - VW Polo WRC
Sebastien Ogier - VW Polo WRC
Na de tumultueuze eerste lus van drie KP's, waarna Bouffier als verrassende leider richting servicepark mocht, likten de favorieten hun wonden en trokken zij de nodige lessen. Iedereen opteerde voor een mix van winterbanden met of zonder nagels terwijl men bij Volkswagen toch koos om twee superzachte banden mee te nemen bovenop de winterbanden.
Danni Sordo - Hyundai i20 WRC
Danni Sordo - Hyundai i20 WRC
De tweede lus van drie KP's was volledig voor Volkswagen met twee zeges voor Ogier en één voor Latvala. Hierdoor kon Ogier opschuiven van de achtste naar de vierde positie en kon hij zijn achterstand bijna halveren tot 47 seconden. Ook Latvala klom uit het dal en schoof op van de 13de naar de 7de plaats.


Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Zij konden ook profiteren van het feit dat Sordo uitviel tijdens de verbindingsrit naar de vijfde KP. De Spanjaard, knap derde in tussenstand met de Hyundai i20, kende elektrische problemen en kreeg zijn wagen niet meer aan de praat. Na de sortie van Neuville is dit een nieuwe tegenslag voor Hyundai in zijn eerste rally met de nieuwe i20 WRC.  

Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Fordrijder Bouffier heeft tijdens de tweede lus zijn voorsprong tegenover de Citroën van Meeke weten te vergroten van 13 naar 38 seconden. Achter de Brit staat de Pool Kubica die vandaag heel snel uit de startblokken kwam met twee KP zeges op rij. Maar op KP3 verloor de ex F1 rijder anderhalve minuut waardoor Bouffier aan de leiding kwam.

Robert Kubica - Ford Fiësta RS WRC
Robert Kubica - Ford Fiësta RS WRC
Kubica heeft tijdens de tweede lus een halve minuut van zijn achterstand weggewerkt, kwam terug op de 2de plaats, maar verloor opnieuw wat extra tijd tijdens de laatste KP en sluit de eerste dag af in derde stelling. Hij staat op amper 7/10 sec. van Meeke, terwijl ook Ogier is genaderd tot op 8 seconden van de Pool. Morgen verwachten we dus een spervuur van aanvallen met voorlopig de tweede plaats als doelstelling tussen Meeke, Kubica en Ogier.

Foto's: RIP-Ferraro / WRC.COM



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op donderdag 16 januari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Monte Carlo.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons