van der Horst

Rallye Monte Carlo: Ogier neemt commando over

Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Een Belgische winst leek stilaan in de maak, maar het is Sebastien Ogier die het commando overneemt op zaterdag in de Rally van Monte Carlo, de WRC-opener. Thierry Neuville viel op de slotproef uit in de strijd om winst.
Neuville had alles onder controle met bijna een minuut voorsprong op Ogier, maar de wereldkampioen nam het commando over toen Neuville in de slotproef tot stilstand werd gedwongen door een afgebroken ophanging. "In een trage linkse bocht gebeurde het. De achterkant brak uit en we raakten iets", aldus Neuville aan de finish. De Belg verloor ruim een half uur. Ogier klokte de besttijd en neemt dus resoluut de rally terug in handen.

Jari-Matti Latvala komt zo het virtuele podium op, op ruim twee minuten van leider Ogier. Craig Breen wordt in zijn ouwe DS3 vierde en lijkt Dani Sordo achter zich te kunnen houden die ook problemen kende op de slotproef. De Spaanse Hyundairijder ging ook in de fout op de slotproef van de dag.

In de algemene stand staat Ogier nu op kop met ruim driekwart minuut voorsprong op Ott Tänak die deze middag ook mechanische problemen kende. Een één-twee voor Ford lijkt dus in de maak. Latvala volgt in zijn Toyota Yaris op ruim drie minuten, Craig Breen zet een ouwe DS3 WRC in de top vijf, Dani Sordo is zesde nadat hij ook in de fout ging op de 13de proef, de slotproef van de zaterdagetappe.

In WRC2 blijft Mikkelsen de troepen mennen zonder enige tegenstand.

Zondag staan er nog vier proeven op het programma, goed voor ongeveer 50 km tegen de chrono.

Foto: Red Bull Pool

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 21 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons