van der Horst

Ogier opent het snelst in Corsica

Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier is donderdagochtend als een speer vertrokken in Corsico. Na twee lange proeven leidt hij de tiende manche van het WRC-kampioenschap. In zijn Volkswagen heeft hij al een kwartminuut voorsprong op de DS3 van Kris Meeke en de Hyundai van Thierry Neuville.
De Franse wereldkampioen duldt geen tegenstand op Corsica. Met twee verschroeiende besttijden reed hij meteen zijn dichtste concurrenten stevig uit het wiel. Kris Meeke en Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) klampten aan op de openingsproef van bijna 50 kilometer, maar moesten op de tweede proef de suprematie van Ogier ondergaan en verloren beide meer dan tien seconden.

Thierry Neuville opende met een vierde tijd en klokte op de tweede proef een tweede tijd. Daarmee staat hij voorlopig derde op 17.5 seconden van de leider. "Ik heb nogal wat last van onderstuur en heb moeite om het goede ritme te vinden", aldus Neuville die de manche al eens won toen die nog meetelde voor het IRC-kampioenschap.

Kris Meeke staat net voor de Belg en telt 14.7 seconden achterstand op Ogier. "Ik ging rond op de openingsproef. Het is niet gemakkelijk om snel te gaan op deze vuile wegen", aldus Meeke die in het vuil van zijn voorliggers moet rijden. Dani Sordo volgt als vierde op 18.9 seconden.

Belangrijke opgaves zijn er op dit moment nog niet.

foto: Sophie Graillon

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 30 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tour de Corse.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons