van der Horst

Ogier opent jacht in Australië

Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
De slotmanche van het WRC, de Rally van Australië, kent een razend spannend verloop. Andreas Mikkelsen leidt nog altijd na de tweede dag maar teamgenoot Sébastien Ogier zit in de nek van de Noor te hijgen. Ook Hayden Paddon is nog niet uitgeschakeld voor de zege.
  • Hamofa Performance
Ogier moest opnieuw als veger de baan op maar zette toch resoluut de achtervolging op Andreas Mikkelsen in. Vooral na de middag, toen Ogier minder last had van het stof, stond er geen maat op de Franse wereldkampioen. In geen tijd herleidde hij zijn achterstand van ruim 16 seconden naar amper twee tellen tegen het einde van de dag. Mikkelsen had wel een probleempje met zijn pedalen.

Ook Hayden Paddon kende een uitstekende dag in Australië. De Nieuw-Zeelander beet zich in zijn Hyundai vast in het spoor van de Volkswagens en volgt op twaalf seconden van de leider. Teamgenoot Thierry Neuville moest wat terrein prijs geven en is nu vierde op ruim een halve minuut van Mikkelsen. De Belg zit nog steeds op koers voor de vice-titel.

Dani Sordo is zesde, net vóór een kwartet Fiesta's met Mads Ostberg op zes, een goede Eric Camilli op zeven, Ott Tänak op acht en Lorenzo Bertelli op negen. Esapekka Lappi is tiende en eerste WRC2-rijder in zijn Skoda Fabia R5.

De wedstrijd eindigt zodnag. Er moeten nog vijf proeven worden afgewerkt.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 19 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australië.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons