van der Horst

Ontwikkeling Toyota GT86 CS-R3 afgerond

Toyota GT86 CS-R3
Toyota GT86 CS-R3
De eerste exemplaren van de nieuwe Toyota GT86 CS-R3 worden dit jaar geleverd aan klanten; weliswaar iets later dan gepland, dat bevestigde Toyota Motorsport. De in Duitsland gevestigde motorsportafdeling van de Japanse constructeur die instaat voor de ontwikkeling van de GT86 rallywagen wil de achterwielaangedreven bolide dit jaar nog zijn competitiedebuut laten maken. Eerder zagen we de wagen vorig jaar al aan het werk in de Rally van Duitsland. De homologatie zou begin juli moeten afgerond zijn.
  • Dreamdrive
Toyota GT86 CS-R3
Toyota GT86 CS-R3
Nico Ehlert, binnen TMG verantwoordelijk voor de klantenprogramma's, licht de huidige status toe. "We hebben veel moeite gestoken in het test- en ontwikkelingswerk om een snelle, betrouwbare en spectaculaire bolide op te leveren. Zoals altijd zijn er een aantal uitdagingen met het ontwikkelen van een nieuwe wagen; in dit geval hadden we flink wat werk om onze achterwielaangedreven wagen aan te passen aan de reglementen die werden opgesteld met voorwielaangedreven wagens in het achterhoofd."

Klantenteams kunnen de Toyota GT86 CS-R3 nu reeds bestellen waarbij de kit voor de Japanse bolide voor 84.000 euro over de toonbank moet gaan.

Foto: Toyota Motorsport GmbH



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA European Rally Championship op maandag 26 januari 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons