van der Horst

Ook AF Corse plant Pro-Cup deelname met Russische inbreng

Kaspersky Motorsport - Ferrari 488 GT3
Kaspersky Motorsport - Ferrari 488 GT3
AF Corse kwam eerder dit jaar net te kort voor de overwinning in de Paul Ricard 1000km, maar het Italiaanse team zou voor volgend seizoen haar kansen op overwinningen en de titel nog extra kracht willen bijzetten met twee Ferrari 488 GT3's in de Pro Cup van de Blancpain GT Series. Zowel Kasperksy Motorsport als SMP Racing zouden in samenwerking met AF Corse elk een Ferrari aan de start willen brengen van de Pro Cup, dat meldt Sportscar365.
  • LTF
SMP Racing - Ferrari 488
SMP Racing - Ferrari 488
Kaspersky Motorsport was tot dusver actief in de AM Cup, maar wil de zaken voortaan iets groter aanpakken. Het team zal begin volgende week haar programma voorstellen in Rome en steekt alvast niet onder stoelen of banken dat daar een aantal Pro-rijders bij betrokken zullen zijn. Na een succesvol seizoen in de Michelin GT3 Le Mans Cup overweegt ook SMP Racing een terugkeer naar de Blancpain GT Series, tevens met een bekwame line-up.

Het is nog niet duidelijk over welke rijders het gaat, al zou Giancarlo Fisichella er alvast bij betrokken zijn. Het extra engagement van AF Corse in de Blancpain GT Series zou bovendien een extra boost kunnen krijgen door enkele negatieve last-minute BoP-wijzigingen die het team kreeg toebedeeld in het FIA WEC te Shanghai afgelopen weekend.  

Foto's: Fotospeedy & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op dinsdag 8 november 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons