van der Horst

Op naar een schitterende tweede seizoen van de Formula Renault 1.6 NEC Junior series

Renault 1.6 NEC Junior series
Renault 1.6 NEC Junior series
Vorig jaar maakten we kennis met een nieuwe eenzitterserie die onder meer jonge kerels en meisjes uit de Benelux de kans moest geven om de eerste stappen in de autosport te zetten. Na een weloverwogen eerste seizoen, zijn nu al 14 wagens voor het hele seizoen ingeschreven, met enkele zeer bekende Europese teams en we kunnen er van uit gaan de dat startgrid regelmatig nog meer bolides zal tellen. Of wat een knap tweede seizoen zal worden!
De Formula Renault 1.6 NEC Junior series is, net als de zeer succesvolle NEC Formula Renault 2.0 liter, een organisatie van MdH Communications, die overigens ook de Clio Cup Benelux onder zijn vleugels heeft. De Formula Renault 1.6 NEC Junior series geniet van dezelfde sterke kalender als de Clio Cup Benelux en zo mogen we bijna spreken van een soort Renault Benelux Series. In Assen zullen overigens ook de Formula Renault 2.0 Northern European Cup hun collega’s vervoegen, een prima gelegenheid voor de jongeren om zich in de kijker te rijden. Last but not least zal de Formula Renault 1.6 NEC Junior series dus ook tweemaal uitkomen in het kader van de World Series by Renault, in Spa en op de Nürburgring. Hoe kan een jong talent beter zijn carrière in de autosport starten?

De aanwezig teams hebben naam en faam, dat staat vast: Lechner Racing (Oostenrijk) zal vier wagens inzetten, net als het gereputeerde Nederlandse Provily Racing. Scuderia Nordica uit Estland doet het met twee wagens, terwijl Stuart Racing (NL) drie wagens zal klaarstomen. Piro Sports uit Duitsland is een nieuw team en komt ook met een eenzitter. “Bovendien verwachten we op korte termijn enkele bijkomende namen, terwijl in een deel van de races ook de Zweden ons zullen vervoegen”, aldus promotor Cara de Vlaming.  

Goed nieuws ook voor de Belgen, want voor het seizoen 2014 starten ook minimum 2 landgenoten, Max Defourny (15) en Simo,n Mirguet (17). Mogelijk komen daar nog één of twee namen bij. Hun tegenstanders komen uit Nederland, Duitsland, Luxemburg, Hongarije, Zweden, Estland en zelfs Australië.  

Simon Mirguet: “Na een zeer overtuigende test in Zolder, afgelopen jaar, met het team Provily Racing, hebben we besloten om de stap naar de eenzitters te zetten. Het feit dat de serie tot driemaal toe in België rijdt, is heel belangrijk. De Formula Renault 1.6 NEC Junior is overigens niet duurder dan een jaar internationale karting. Voorlopig rijden we de eerste drie proeven, maar we werken er hard aan om het hele seizoen rond te krijgen. Uiteraard moeten mijn resultaten me daar bij helpen.”

Max Defourny: “Na meerdere jaren in Europese en mondiale kartingcompetities in de categorie KFJ, stappen we nu naar de eenzitters over. Ik heb ook al tweemaal een FR2.0 kunnen testen en de tijden waren goed, maar omdat ik geen 16 ben, mag ik er nog niet rijden. De Formula Renault 1.6 NEC Junior is een prima leerschool, zeker omdat ik er al mag starten.”

Ondertussen is er ook zekerheid dat er beelden zullen gemaakt worden van de Formula Renault 1.6 NEC Junior, het uitzendschema volgt later.
 


Kalender:

18 - 21 April              Paasraces, Zandvoort (Saturday and Monday)
30 Mei - 1 Juni         World Series by Renault, Spa
11 - 13 Juli                World Series by Renault, Nürburgring (invitation race with seperate points)
1 - 3 Augustus         Gamma Racing Day, Assen
28 - 30 Augustus     24 hrs of Zolder (Saturday)
3 - 5 Oktober             Racing Festival, Spa
17 - 19 Oktober        Finale Races, Zandvoort

Elk raceweekend telt tweemaal 30 minuten vrije trainingen, 20 qualifying en twee races van 20 minuten. Tijdens de finale in Zandvoort staan er drie races op het menu.

Testsessies zijn voorzien: Assen (27/29 Maart) en Zandvoort (31 Maart).

Meer informatie:

Cara de Vlaming
cara@mdh.nl
Mob: 31 653 463 184



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 19 maart 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons