van der Horst

Opel ontwikkelt nieuwe Astra OPC voor TCR-series

Opel Astra TCR
Opel Astra TCR
Opel Motorsport meldde vandaag dat het doorwerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe Astra OPC, gebaseerd op de nieuwe Astra K en uiteraard beantwoordend aan het technisch TCR-reglement. De wagen gaat in september ter gelegenheid van de Frankfurt Motor Show in wereldpremière. Zoals zijn concurrenten heeft de Astra TCR een tweeliter turbo aangedreven krachtbron in het vooronder, goed voor zo'n 330 PK en een koppel van 410 Nm. Verdere technische gegevens worden later bekend gemaakt.
  • De Swert Opticiens
Opel Astra TCR
Opel Astra TCR
"De filosofie van de TCR Series stemt overeen met onze visie van een racewagen bestemd voor klantenteams, waarbij we privéteams een platform willen aanbieden om tegen een aanvaardbare prijs te racen" lichtte Opel Groep CMO Tina Müller de TCR-plannen toe. Het eigenlijke testwerk zou starten in oktober.



Fernando Monje - Campos Racing Opel Astra OPC
Fernando Monje - Campos Racing Opel Astra OPC
TCR-baas Marcello Lotti is begrijpelijk opgetogen met Opel's bevestiging een wagen voor zijn TCR-concept te ontwikkelen. Nieuw is de aanwezigheid van een Opel Astra OPC in de TCR Series weliswaar niet nu Campos Racing dit seizoen reeds een oudere versie van de wagen inzette. Na een erg moeizame start wist Spanjaard Fernando Monje in Monza een podiumplaats te versieren.


Mercedes CLA 45 AMG Racing Series
Mercedes CLA 45 AMG Racing Series
Waar de TCR International Series aanvankelijk veel van een SEAT Cup weg had, lijken thans meerdere constructeurs al dan niet via een tuningbedrijf de weg naar de TCR Series te vinden. Naast SEAT,  Honda (JAS), Volkswagen en Opel tekenden ter gelegenheid van de TCR Working Group-vergadering van vorige week in Milaan ook Subaru met Top Run Motorsport en Alfa Romeo met Romeo Ferraris present. Mercedes AMG en  Peugeot  konden niet aanwezig zijn, maar wensten op de hoogte gehouden te worden van het reilen en zeilen binnen de nieuwe serie.

Foto's: Opel/GM, TCR & Mercedes



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op vrijdag 31 juli 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons