van der Horst

Opening naar F1 voor Vandoorne? "Ik sta klaar"

Stoffel Vandoorne won vandaag zijn elfde GP2-race
Stoffel Vandoorne won vandaag zijn elfde GP2-race
Stoffel Vandoorne haalde in Rusland al de GP2-titel binnen, maar scoorde in dit laatste weekend in Abu Dhabi ook nog eens een recordzege. Elf overwinningen in slechts twee seizoenen, niemand doet het hem na. Onze landgenoot is echter nog niet zeker in welk kampioenschap hij zal uitkomen volgend seizoen, al kan een gerucht over een sabbatjaar voor Alonso alsnog tot een F1-zitje leiden. Autosport.be zocht Vandoorne vlak na de GP2-wedstrijd op voor een gesprek.
  • De Swert Opticiens
Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
Ron Dennis ontkende vandaag de geruchten niet dat sterrijder Fernando Alonso de competitiviteit van de wagen voor 2016 wil afwachten en zelfs een sabbatjaar overweegt. De Spanjaard zou wel zijn contract van drie jaar uitdoen, en dus een jaar langer blijven. In dat geval komt er in 2016 natuurlijk een stoeltje vrij voor Vandoorne, die bij McLaren al bevestigd is als test- en reserverijder. "Ik heb daarop niet veel te zeggen momenteel, die beslissing ligt ook niet in mijn handen. Wat er ook gebeurt, ik sta altijd klaar om in te vallen."

De inhaalactie op Gasly
De inhaalactie op Gasly
Minstens even belangrijk was echter de recordzege van onze landgenoot vandaag: "Bij de start kon ik net niet voorbij Gasly, maar na drie ronden kon ik zoveel druk zetten dat ik er uiteindelijk wel voor raakte. Dat was cruciaal voor het verdere verloop van de wedstrijd. Voor de pitstop kon ik een klein gaatje slaan, het team werkte een cleane stop af en ik kwam als virtueel leider weer de baan op. Het door het verkeer laveren ging goed, ik kwam altijd net op het goede moment aan bij mijn voorligger en kon van de DRS-zones profiteren om te passeren. Onze strategie om vroeg te pitten was trouwens dezelfde als vorig jaar, en het is vandaag opnieuw gelukt."

Foto's: Racing International Photography



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons