van der Horst

Pascal Wehrlein was te groen voor kampioenenzitje

Pascal Wehrlein
Pascal Wehrlein
Niet Pascal Wehrlein, maar wel Valtteri Bottas promoveerde in het tussenseizoen naar het team van wereldkampioen Mercedes. Nochtans is het Wehrlein, Duitser nota bene, die in de DTM eregoud pakte en als beschermeling van het merk met de ster geboekt staat. Het Britse Autosport noteerde de verklaring die de voormalig Manor-rijder gaf voor de weigering van teambaas Toto Wolff om hem te laten doorgroeien naar het voormalige zitje van wereldkampioen Nico Rosberg.
"Eén jaar ervaring is onvoldoende", zei Wehrlein. "Hij (Toto Wolf n.v.d.r.) zei dat hij dacht dat het goed zou zijn om meer ervaring op te doen. Eén jaar was onvoldoende en vooral in het tweede jaar zetten rijders een grote stap vooruit. Ik denk dat Mercedes een rijder wil die klaar is en die perfect is, op zijn limiet zit. Op dit ogenblik zit ik niet op mijn limiet, vanwege het gebrek aan ervaring en dat is vrij duidelijk."


"Het is normaal dat als je vijf jaar F1-ervaring hebt, het aantal fouten een pak lager zal liggen dan in je eerste jaar", lichtte de Duitser die dit jaar voor Sauber rijdt nog toe waarbij hij eraan toevoegde niet teleurgesteld te zijn. "Ik wist dat ik een van de kandidaten was, een van de mogelijke rijders, maar ik focuste daar niet op. Ik ben niet diegene die de beslissing neemt, dus legde ik me toe op mijn training en op wat ik kon verbeteren voor dit seizoen en daarna was het wachten op de beslissing."


Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op maandag 13 maart 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons