van der Horst

Paul Lietaer opnieuw favoriet in 33ste TBR Rally

Paul Lietaer - Subaru Impreza WRC
Paul Lietaer - Subaru Impreza WRC
Komende zondag 13 oktober organiseert Team Bassin Roeselare opnieuw de TBR Rally. Deze klassieker op de VAS kalender stevent in zijn 33ste editie opnieuw op een vol huis af, waarbij kwaliteit en kwantiteit gewaarborgd zijn.
Na twaalf zeges is Paul Lietaer opnieuw torenhoog favoriet en komt hij aan de start met een Subaru Impreza WRC S6. De grootste concurrentie zal moeten komen uit Nederlandse hoek met Piet van Hoof (Mitsubishi Lancer Evo 4) en Arjen De Koning (Mitsubishi Lancer Evo 7).
Nog een lading Mitsubishi’s zijn er met de Evo X R4 van Claude Bal, recent nog winnaar van de Hemicuda Rally, en een gelijkaardige Evo X R4 van streekrijder Bert Coene. De G&V piloot is net als Lorenzo Bossu (Mitsubishi Lancer Evo 6) op sportieve revanche uit na verlies in 2012, terwijl Filip Barbier van plan is om zijn winst van 2012 te bevestigen met een nieuw topresultaat. Of zorgt thuisrijder Jimmy Taveirne (Mitsubishi Lancer Evo 9) voor de verrassing?

Dit jaar zijn de voorspellingen beter dan het modderbad van vorig seizoen en dan kan ook het armada aan BMW M3's dat aan de start komt voor een verrassing zorgen met ondermeer Kurt Braeckevelt, Stefaan Prinzie, Wim Soenens, Cris Algoedt, Thierry Cokelaere, Xavier Alliet, enz. Andere outsiders zijn ondermeer Marnic Van Lancker (Schmid Racing BMW 130i) en Dirk Vermeirsch (Ford Sierra RS Cosworth).

In de officieuze F2-categorie is Koen Lauwaert (Renault Clio R3) de grote referentie. Voor thuisrijder Hans Depla (Clio R3) en Grégoire Coulembier (Ford Puma S1600) wordt het een serieuze uitdaging om de chrono's van de Ichtegemnaar te benaderen.

In Div 1-2 gaat Stijn Vandaele (Mitsubishi Lancer Evo 6,5) op zoek naar zijn derde zege van het seizoen, maar de streekrijder zal een vette kluif hebben aan Stefaan Tjoens (Subaru Impreza) en Brecht Hoorne (BMW 325i E30), de twee grote titelkandidaten. Xavier Lannoo (Subaru Impreza), Bjorn Renier en Nico Denys (beide Clio) zijn hier de outsiders.

In de West-Vlaamse wedstrijden zijn de Historics traditioneel goed vertegenwoordigd en met een veertigtal inschrijvingen is dit ook in de Rodenbachstad het geval. Het belooft alvast een interessante wedstrijd te worden met meerdere kandidaat winnaars. Daarbij denken we oa. aan de snelle Ford Escorts van Chris Debyser (MK2 BDA), Geert Vandoorne (MK1 BDA), Carl Lagae (MK2 BDG), de Opels van Tobi Vandenberghe (Kadett GTE), Bert Cornelis (Monza), de BMW's van Danny Kerckhof (E21) en Wim De Reu (E21) of de Porsche 911 van Fredericq Delplace, ... Kortom de podiumplaatsen zullen duur verdiend zijn.

Foto: RIP/Degryse



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in VAS Rally op maandag 7 oktober 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons