van der Horst

Paul-Ricard collective test: Robert Schwartzman snelste op dag 2

Robert Shwartzman - R-ace GP
Robert Shwartzman - R-ace GP
Na Will Palmer de dag ervoor was het Robert Schwartzman die op vrijdag opnieuw een wagen van R-ace GP bovenaan de tabellen zette. Met een ronde in 2:06.359 bleef de Duitser echter boven de rondetijd van 2:04.385 van de Brit, de weersomstandigheden zaten dan ook niet mee. Henrique Chaves (AVF by Adrián Vallés) en Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) maakten de top drie vol.
In de morgen zette hevige regen de piste onder water, snelle tijden vielen er dan ook niet te verwachten. Zane Goddard (Arden Motorsport) toonde zich de snelste op de natte piste, maar hij verloor zijn eerste positie nadat bleek dat hij de limieten van de piste niet had gerespecteerd. Daniel Ticktum (Arden Motorsport) erfde de koppositie. Max Defourny (R-ace GP) klokte de zevende tijd, Ghislain Cordeel (Arden Motorsport) de drieëntwintigste.

Ook in de namiddag bleef het lang kalm op de piste, maar met nog een uur op de klok werden eindelijk de slicks bovengehaald. Schwartzman bleek de snemste in 2:06.359 voor Chaves, Fenestra zen rookies Jarno Opmeer en Raúl Guzmán. Defourny en Cordeel vonden we achteraan in het veld terug.

Foto: Formule Renault Eurocup



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 24 maart 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons