van der Horst

Paul Ricard: Paque en Pauwels in de top tien bij race 1 van de Porsche Carrera Cup France

Start race 1 Paul Ricard
Start race 1 Paul Ricard
Op zaterdagnamiddag vond op Paul Ricard de eerste race van de Porsche Carrera Cup France plaats. Beide aanwezige Belgen eindigden in de top tien met een achtste plaats voor Benjamin Paque (TFT Racing) en een tiende voor Kobe Pauwels (SpeedLover). Maar voor Paque zat er veel meer in.
Alessandro Ghiretti (Schumacher CLRT) was dominant in der ace en won voor de derde keer op rij. Paque was in het begin van de race in strijd voor de derde plaats met Louis Perrot (CLRT Schumacher), maar beiden wagens raakten elkaar. De Porsche van Perrot ging over de kop terwijl Paque terugviel naar de tiende plaats. De race werd geneutraliseerd maar na de herstart reed Ghiretti weer weg van zijn tegenstanders gevolgd door Mathys Jaubert (Martinet by Alméras). Paque probeerde terug op te rukken naar voor maar verloor veel tijd achter Louis Rousset en geraakte niet verder dan de achtste plaats. Kobe Pauwels sloot zijn eerste race in een Porsche cup af op de tiende plaats.

Foto: Porsche Carrera Cup France
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 4 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons