van der Horst

Paul Ricard: Tweede seizoenszege voor Liam Lawson

Liam Lawson
Liam Lawson
Na nochtans een slechte start waarbij hij een plaats verloor aan Marcus Armstrong (Hitech GP) wist Liam Lawson (Carlin) terug te vechten en voorbij Armstrong en Jehan Daruvala (Prema) te geraken om zijn tweede zege van het seizoen te pakken. Amaury Cordeel moest de strijd staken nadat hij betrokken raakten bij een aanrijding met de wagen van Fittipladi.
Al in de vierde ronde ging Lawson terug voorbij Armstrong. Een safety car procedure na een aanrijding tussen Enzo Fittipaldi (Charouz) en Roberto Merhi (Campos), waarbij ook Cordeel onvrijwillig betrokken raakte, bracht Lawson in het spoor van de leider Jehan Daruvala. Op zes ronden voor het einde van de race moest ook deze laatste wijken voor Lawson.

Théo Pourchaire (ART GP) profiteerde van een contact tussen Daruvala en Armstrong om terug te komen op beide rijders en voorbij Armstrong te gaan en zo de laatste podiumplaats te pakken. Felipe Drugovich (MP Motorsport) probeerde nog terug te komen op Pourchaire maar moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. Jack Doohan (Virtuosi), Jüri Vips (Hitech GP), Frederik Vesti (ART GP) en Ayumu Iwasa (DAMS) waren de overige rijders in de punten.

Foto: FIA Formula 2
 



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons