van der Horst

Petit Le Mans: Maar 3 LMP2’s aan de start – Goossens met nieuwe teamgenoot

2c56411e55b0524db0522289d77e1645ceafd790.jpg
Met Petit Le Mans valt komend weekend het doek over de eerste jaargang van het Tudor United Sportscar Championship (TUSC), een samensmelting van de vroegere Grand Am en ALMS kampioenschappen. Het seizoen ging veelbelovend van start met de 24 uren van Daytona en de 12 uren van Sebring, maar doorheen het jaar haakte er een aantal deelnemers af. Zo verschijnt er dit weekend met de OAK Racing Ligier in de Prototype klasse nog maar één LMP2 aan de start die kans maakt op de zege, beide diesel Lola-Mazda’s niet meegerekend. Extreme Speed Motorsport laat beide HPD’s immers op stal voor de laatste manche en focust zich in de plaats op een tweede deelname aan het FIA WEC.
  • Hamofa Performance
Action Express Racing - Corvette DP
Action Express Racing - Corvette DP
In de topklasse moeten er al gekke dingen gebeuren willen Christian Fittipaldi en Joao Barbosa nog naast de titel grijpen met hun Action Express Racing Corvette DP, het duo telt immers een voorsprong van 22 punten op de Wayne Taylor Racing Corvette DP van de broers Ricky and Jordan Taylor.


 
e4398b738fa2f2c619edbe63db3c1174a3d53d51.jpg
In de hyper competitieve GTLM-klasse lijnen er 12 wagens op en wordt er gejaagd op beide Dodge Viper SRT GTS-R. Vaste teamgenoten Kuno Wittmer en Jonathan Bomarito voeren de puntentelling aan, maar worden voor deze race van elkaar gescheiden om SRT’s kansen op de titel te verdubbelen. Wittmer verhuist naar de #91, waar hij team zal vormen met Marc Goossens en derde rijder Ryan Hunter-Reay, terwijl Bomarito op de #93 het gezelschap krijgt van Dominik Farnbacher en McLaren fabrieksrijder Rob Bell. 
 
De voornaamste tegenstand komt uit het Corvette kamp, waar Antonio Garcia op de C7.R #3 moet winnen en geen van de Vipers op het podium mag eindigen wil men de achterstand van 7 punten goedmaken en de titel nog binnenhalen. Bij de constructeurs voeren SRT en Porsche momenteel samen het kampioenschap aan, met een marge van 8 eenheden op BMW en Chevrolet.
 
Turner Motorsport - BMW Z4
Turner Motorsport - BMW Z4
In GT Daytona zal Markus Palttala er alles aan doen om zijn teamgenoot Dane Cameron aan de titel te helpen in de Turner Motorsport BMW Z4, het duo wordt dit weekend bijgestaan door de Deen Christoffer Nygaard. De Alex Job Racing Porsche van Cooper MacNeil en Leh Keen en de AIM Autosport Ferrari van Townsend Bell en Bill Sweedler volgen op respectievelijk vier en zeven punten.

--- DEELNEMERSLIJST PETIT LE MANS (PDF) ---

Foto's: IMSA
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Tudor United Sportscar Championship op donderdag 2 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Petit Le Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons