van der Horst

Picariello maakt Blancpain GT debuut op Hungaroring

Alessio Picariello
Alessio Picariello
Alessio Picariello zal komend weekend zijn Blancpain GT Series debuut maken op de Hungaroring. De 22-jarige Belg die momenteel in Azië knappe dingen laat zien, vervangt Markus Pommer op de Phoenix Racing Audi R8 LMS #5 die hij zal delen met Nicolaj Møller Madsen. Picariello werd in 2013 ADAC Formel Masters kampioen en werd vorig jaar in Azië opgepikt door Absolute Racing. Momenteel staat hij gedeeld eerste in de Audi R8 LMS Cup en tijdens het laatste raceweekend legde hij fabrieksrijder Eduardo Mortara het vuur aan de schenen.
Start BGTSSC Nürburgring 2016
Start BGTSSC Nürburgring 2016
Voorts staan er 35 wagen op de Sprint Cup deelnemerslijst voor dit weekend. De groene Rinaldi Racing Ferrari 488 GT3 #333 van Marco Seefried en Norbert Siedler is van de deelnemerslijst verdwenen, net als de AF Corse Ferrari 458 Italia GT3 #90 van Ezequiel Perez Companc en Raffaele Giammari. Ook de enige Porsche in het veld, de Team a-workx 911 GT3 R #36, is niet meer van de partij.

In de plaats brengt Kessel Racing een tweede Ferrari 488 GT3 aan de start voor Stephen Earle en David Perel (AM Cup). Lucas Ordonez vervangt Mitsunori Takaboshi op de GT Academy Team RJN Nissan GT-R NISMO GT3 #23 naast Alex Buncombe, terwijl Nick Catsburg de rest van het seizoen zal afwerken naarst Stef Dusseldorp op de ROWE Racing BMW M6 GT3 #98. Marco Mapelli valt in voor Jeroen Bleekemolen (actief in IMSA) op de Grasser Racing Team Lamborghini Huracan #16 van Stefan Rosina. Rino Mastronardi neemt de plaats in van Stéphane Lémeret’s AF Corse Ferrari 458 Italia GT3 #55 (AM Cup). 

WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
Rob Bell en Alvaro Parente trekken met een voorsprong van drie luttle punten in de Sprint Cup stand naar Hongarije, hun Garage 59 McLaren 650S GT3 wordt op de hielen gezeten door de Belgian Audi Club Team WRT Audi #33 van Enzo Ide en Christopher Mies, terwijl ook de HTP Mercedes #86 van Bernd Schneider en Jules Szymkowiak nog volop in de running is voor de titel. Vermelden we tot slot nog dat Bentley, WRT en Grasser reeds allemaal hebben getest op de Hungaroring. 

--- DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN SPRINT HUNGARORING ---

Foto's: Audi & Arne Simons 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op donderdag 25 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Budapest.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons