van der Horst

Picariello vierde in de eindstand van de MRF Challenge

Alessio Picariello - MRF Challenge
Alessio Picariello - MRF Challenge
Vorig weekend werd de laatste manche van de MRF Challenge F2000 betwist op de Madras race track te Chennai. Niet minder dan vier races werden er verreden tijdens het finale weekend, waarvan de laatste dan gewonnen werd door Alessio Picariello. Met deze zege eindigde de Belg als vierde in de eindstand van het kampioenschap dat gewonnen werd door Pietro Fittipaldi.
Picariello/Lee/Fong - Absolute Racing Audi R8 LMS
Picariello/Lee/Fong - Absolute Racing Audi R8 LMS
Picariello slaagde er in 2014 niettegenstaande zijn titel in de ADAC Formel Masters niet in om zijn autosportcarrière verder te zetten op een hoger niveau en de Belg verdween uit beeld. Picariello verhuisde naar Azië en probeert daar nu opnieuw naam te  maken in de autosport, iets waar hij lijkt in te slagen. Niet alleen behaalde hij enkele zeges in de MRF Challenge F2000, hij debuteerde ook succesvol in de Asian Le Mans Series waar hij met een Audi R8 LMS in de laatste manche de klassezege binnenhaalde.

Alessio Picariello
Alessio Picariello
Vorig weekend stonden er vier races op het programma, twee op zaterdag en twee op zondag. Na een vierde plaats in de eerste race moest hij in de tweede wedstrijd opgeven na een contact met de leidende Tarun Reddy. Zondag startte met een zesde plaats in race 3, maar voor de finalewedstrijd mocht Picariello van op de pole starten en kon hij de leiding behouden tot de finish. Hij won voor Mick Schumacher, Tatiana Calderon en de kampioen Pietro Fittipaldi. 

Foto's: MRF Racing, A. Picariello & Arne simons
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 4 februari 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons