van der Horst

Picariello vormt duo met Mies bij Land Motorsport

Mies - Picariello
Mies - Picariello
Alessio Picariello heeft een topprogramma beet voor het seizoen 2018. Onze landgenoot liet de voorbije jaren een sterke indruk achter in Azië en plukt daar nu de vruchten van. Picariello gaat namelijk aan de slag voor Land Motorsport, dat samen met WRT als een van de beste Audi teams wordt beschouwd. Hoewel hij officieel nog geen fabrieksrijder is, wordt hij meteen ondergebracht in de topauto van het team, waar hij Connor De Phillippi (inmiddels BMW-piloot) vervangt naast Christopher Mies. "Alessio was mijn absolute droom-copiloot na het vertrek van Connor", aldus Mies.
De 24-jarige Picariello won in 2017 de sterk bezette Audi R8 LMS Cup en was verder aan het werk te zien in de Blancpain GT Series Asia en de Asian Le Mans Series. Tevens maakte hij al een gastoptreden tijdens de ADAC GT Masters manche op de Sachsenring in een Audi van Mücke Motorsport.

Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
"Na mijn successen in Azië ben ik klaar voor de volgende stap en om te leren van Audi Sport-rijders," liet onze landgenoot optekenen. "Christopher Mies is daar absoluut de beste persoon voor. Ik ken hem al 2 jaar. Ik reed mijn eerste GT3-race met hem, die we overigens gewonnen hebben. Sindsdien hebben we een goede band. Mijn doelen voor 2018 zijn om zoveel mogelijk van hem en het team te leren. Maar laten we eerlijk zijn, met zo'n omkadering liggen de ambities echt hoog. Zoals altijd zal consistentie belangrijk zijn en met zo'n hoog niveau moeten we winnen en podiumplaatsen binnenhalen willen we kans maken op de titel."

De tweede Land Audi wordt bemand door de Zuid-Afrikaanse broers Kelvin en Sheldon van der Linde, waarvan eerstgenoemde reeds een fabrieksstatuut bezit. Picariello zal over enkele weken ook zijn debuut maken in de VS en een Land Audi delen met Mies en Sheldon van der Linde in de 12H of Sebring (GTD).

Foto's: Land Motorsport & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op woensdag 21 februari 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons