van der Horst

Polestar Cyan Racing gestart met WTCC-tests

Volvo S60 PolestarTC1
Volvo S60 PolestarTC1
Polestar Cyan Racing, het Zweedse team dat in 2016 voor constructeur Volvo twee S60 PolestarTC1 ontwikkelt en zal runnen, blijft niet bij de pakken zitten. Het team van Christian Dahl startte in het Italiaanse Vallelunga een uitgebreid testprogramma waarbij testrijders Thed Björk, Robert Dahlgren en Fredrik Ekblom de dienst uit maakten.
  • Prospeed Competition
Volvo S60 PolestarTC1
Volvo S60 PolestarTC1
”Vergeleken bij de initiële tests hebben we duidelijk een stap voorwaarts gezet" wist drievoudig STCC-kampioen Björk hierover te melden. "Er blijft ons nog een lange weg te gaan maar tot dusver ziet het er allemaal veelbelovend uit".

 ”Het testwerk verloopt zoals gepland en tot dusver zonder noemenswaardige problemen. De ontwikkeling verkeert nog in de aanvangsfase maar we kregen toch al  heel wat antwoorden op onze vragen. Hoewel het gros van het werk nog voor ons ligt, is het bevredigend ons programma met een positieve noot te kunnen starten" aldus teammanager Fredrik Wahlén van zijn kant.

Polestar Cyan Racing heeft een meerjarenplan voor zijn WTCC-deelname voor ogen, de namen van de rijders worden nog voor de jaarwende medegedeeld.

Foto's: Polestar Cyan Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 30 november 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons