van der Horst

Polestar Cyan Racing start seizoen met steile ambities

Nestor Girolami
Nestor Girolami
Het Polestar Cyan Racing-team zet alle zeilen bij om in 2017 de WTCC-titel in zowel de rijders- als merkencompetitie binnen te halen. Naast de bevestiging van racewinnaar Thed Björk en het aantrekken van snelle jongens Girolami en Catsburg, kijken de Polestar Motorsport-troepen niet op een Zweedse kroon om hun doelstelling te halen. Getuige de nagelnieuwe 18 miljoen Euro kostende Cyan Motorsport Center-ateliers waaraan volgende maand de laatste hand wordt gelegd.
De nieuwe workshop in Göteborg staat  met zijn  6.000 m2 voor het grootste motorsportproject ooit in Scandinavië, met naast een simulator die aan de F1-standaard voldoet alle mogelijke voorzieningen voor zowel het ontwerp als de bouw van de eigen motor en chassis. "Het resultaat van vele jaren werk. We zijn fier met de creatie van een in de Scandinavische motorsportindustrie nooit gezien project. Deze faciliteiten staan centraal in onze gooi naar de WTCC-titel in 2017 maar daar houdt het niet op. Ons testprogramma in het Zuiden van Europa verliep volgens plan en we boekten belangrijke vooruitgang in de ontwikkeling van de 400 pk sterke S60 Polestar TC1" aldus Cyan Racing CEO Christian Dahl.

Onze eerste overwinning in wat nog maar ons eerste jaar was was ongelofelijk en heeft mijn vertrouwen in aanloop naar het nieuwe seizoen waarin we onszelf nieuwe en hogere doelen voorop stellen gesterkt. De wintertests waren vruchtbaar, nooit tevoren heb ik voor aanvang van het seizoen zoveel kunnen testen en ik voel me dan ook goed voorbereid met het oog op de titelstrijd." aldus Thed Björk die zich verheugde in de komst van twee snelle en professionele teammaats.

Eerstvolgend punt op de Polestar Cyan Racing-agenda is de officiële WTCC- pre saison test in Monza op 14 en 15 maart. Het nieuwe seizoen gaat op 8 april in Marrakech van start.

Foto: Polestar Cyan Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 27 februari 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons