van der Horst

Polestar Cyan Racing tekent Robert Dahlgren voor STCC in 2016

Robert Dahlgren
Robert Dahlgren
Robert Dahlgren rijdt in 2016 het Scandinavian Touring Car Championship met Polestar Cyan Racing. De Zweed die deze maand 36 werd zal één van de Volvo S60 Polestar's bemannen naast Prins Carl Philip Bernadotte. Dahlgren rijdt reeds sinds 2004 voor Polestar en is hiermee de rijder met het langst lopende Volvo-fabriekscontract. De man reed van 2007 tot 2010 sporadisch WTCC. In 2011werkte hij met de C30 een volledig seizoen af, met een vierde plaats in Oschersleben als beste resultaat. Dahlgren die in 2010 de STC Cup-titel voor Polestar versierde en driemaal vice kampioen werd, blijft volgend jaar naast zijn STCC-activiteiten ook actief als testrijder voor het WTCC-ontwikkelingsprogramma.
Volvo Polestar Racing C30
Volvo Polestar Racing C30
”Ik ben nog niet helemaal klaar met het STCC en winnen is voor mij in 2016 de enige optie. Ik ben dan ook blij met Polestar Cyan Racing in de best mogelijke omstandigheden de titelstrijd te kunnen aan gaan" aldus Dahlgren die de Polestar Volvo in 2014 (via het GRM-team van Gary Rogers) in het Australische V8 Supercars liet debuteren.

Polestar werd dit jaar met Thed Björk STCC-kampioen en pakte met Frederik Ekblom bovendien de tweede plaats in de eindstand. Het Scandinavisch toerwagenkampioenschap gaat op 1 mei aanstaande in het Zweedse Skövde van start. De namen van de rijders die de WTCC-Volvo's zullen bemannen worden nog dit jaar bekend gemaakt.

Foto: Polestar Cyan Racing & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Circuit Internationaal op maandag 7 december 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons