van der Horst

Porsche bevestigt GTE programma en 919 evolutie – Bamber fabrieksrijder

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Porsche zal ook in 2015 voor het derde opeenvolgende jaar met twee fabriekswagen uitkomen in de GTE-Pro klasse van het FIA World Endurance Championship. De Duitse constructeur zal er opnieuw twee exemplaren van de 991 RSR inzetten in de hoop er beter te doen dan dit jaar. Zoals de zaken er nu voor staan zullen Michael Christensen, Richard Lietz en Patrick Pilet, Frédéric Makowiecki de twee rijdersduo’s zijn, al kan dat nog veranderen indien Christensen of Makowiecki gepromoveerd wordt naar het LMP1 programma.
6H Spa: De sessies op vrijdag
Voorts werd ook bekendgemaakt dat de 2015-specificatie van de 919 Hybrid LMP1 een duidelijk evolutie zal zijn van de wagen die het voorbije seizoen in actie kwam. Naar eigen zeggen werd de 919 Hybrid dan ook in elk detail geoptimaliseerd om zich nog beter te kunnen aanpassen aan de eigenschappen van elk circuit. Dit seizoen focuste Porsche zich volledig op de 24 uren van Le Mans en werd in eerste instantie nog geen rekening gehouden met de overige circuits op de FIA WEC kalender.
 
Earl Bamber - Fach Auto tech
Earl Bamber - Fach Auto tech
Earl Bamber werd aangekondigd als fabrieksrijder na zijn sterke resultaten dit jaar, de 24-jarige Kiwi won de Porsche Supercup en verdedigde met succes zijn titel in Carrera Cup Asia. Ter gelegenheid van de TUSC seizoensfinale op Road Atlanta (Petit Le Mans) verving hij reeds Richard Lietz aan het stuur van een 911 RSR, meteen ook de wagen die hij volgend jaar in het Amerikaanse kampioenschap zal besturen. Voor de 24 uren van Daytona zien de line-ups er als volgt uit: Bamber/Makowiecki/Bergmeister en Tandy/Pilet/Lieb.
 
Engelhart/van Lagen - Team Schütz Motorsport Porsche 911 GT3 R
Engelhart/van Lagen - Team Schütz Motorsport Porsche 911 GT3 R
Tot slot werd Jaap van Lagen uitgeroepen tot winnaar van de Porsche Cup, de prijs voor de meest succesvolle privé rijder. De Nederlander kwam dit seizoen onder meer in actie in de ADAC GT Masters (tweede), VLN, Blancpain Sprint Series,… Als beloning mocht hij een Porsche 911 Carrera S ter waarde van €120.000 in ontvangst nemen.

Foto's: Porsche AG, Martijn Wouters, ADAC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op zondag 14 december 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons