van der Horst

Porsche bevestigt komst Gianmaria Bruni als teamgenoot Laurens Vanthoor

Gianmaria Bruni
Gianmaria Bruni
Gisteren officialiseerde Ferrari het afscheid van Gianmaria Bruni middels een persbericht, waarbij het meteen ook bevestigde dat Alessandro Pier Guidi de plaats van zijn landgenoot bij het Steigerende Paard zal overnemen. We meldden tevens dat de verwachting was dat Bruni naar Porsche zou trekken en geheel volgens de planning stuude Porsche in de loop van de avond een persbericht de wereld in waarbij het de komst van de Italiaan bevestigde. De 35-jarige Bruni moet wel tot juni wachten alvorens de eerste testen te kunnen afwerken, huidig werkgever Ferrari laat hem namelijk niet eerder vrij, waardoor de Italiaan meteen ook een kruis kan maken over het FIA WEC seizoen 2017.
Bruni, in 2004 nog actief in de F1 voor Minardi, pakte naast de dubbel in het FIA WEC in GTE-Pro in 2013 en 2014 ook driemaal de zege (in de klasse) bij de 24 Uren van Le Mans, in 2008, 2012 en 2014 mocht hij mee op het hoogste schavotje plaatsnemen. Porsche Motorsport-baas Dr. Frank-Steffen Walliser loofde de kwaliteiten van de gelauwerde Italiaan in een eerder korte reactie, "hij past perfect in onze sterke cirkel van fabriekspiloten en zal ons vervoegen voor de tweede seizoenshelft."

De verwachting is dat Gimmi Bruni vanaf eind juni zijn opwachting zal maken in het IMSA Weathertech Sportscar Championship, het kampioenschap waar ook onze talentvolle landgenoot Laurens Vanthoor in actie treedt voor Porsche. "Ik had een nieuwe uitdaging nodig voor mezelf. Ik vergeet de afgelopen tien jaar bij Ferrari nooit. Bedankt Porsche voor de kans, ik hoop dat het snel zomer is!" aldus Bruni in een reactie.

Foto: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op maandag 20 februari 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons