van der Horst

Porsche blijft nog drie seizoenen aan boord

Pascal Wehrlein - TAG Heuer Porsche Formula E Team
Pascal Wehrlein - TAG Heuer Porsche Formula E Team
Met de finale in het vooruitzicht kon de Formule E nu toch al uitpakken met goed nieuws, want Porsche bevestigde dat het al zeker tot seizoen twaalf in het kampioenschap blijft. Het Duitse merk had origineel een plan over vijf jaar ingepland, dat volgend seizoen zijn laatste jaar ingaat. Al hebben zij nu aangekondigd er nog een verlenging van twee jaar aan toe te voegen en ook dat ze nog actief zullen meehelpen aan de toekomst van de Formule E.
  • Skylimit Events
Jake Dennis - Avalanche Andretti
Jake Dennis - Avalanche Andretti
Dat men bij Porsche dan toch beslist heeft om aan boord te blijven in de Formule E, zal vermoedelijk vooral te danken zijn aan de resultaten van dit seizoen zijn. De vorige jaren in de Gen2 era was Porsche niet echt een dominante factor in het kampioenschap. Dat veranderde dit jaar met de nieuwe Gen3. De eerste drie races werden namelijk gewonnen door een wagen met een Porsche aandrijving en komend weekend kan Jake Dennis kampioen worden, die uitkomt voor Avalanche Andretti, tevens een klantenteam van het merk uit Weissach.

Pascal Wehrlein - Porsche Formula E Team
Pascal Wehrlein - Porsche Formula E Team
In ieder geval zal men doorgaan tot seizoen twaalf, wat tevens het laatste jaar zal zijn van deze era. Daarnaast zal men ook actief meewerken in de denkgroep voor de ontwikkeling van de Gen4 generatie, die vanaf 2026/27 in voege zal gaan. Deze bevestiging is toch wel een opkikker voor de Formule E. De laatste twee jaar zag men zowel Audi, BMW als Mercedes vertrekken, terwijl Porsche trouw blijft aan het kampioenschap. Een kleine overwinning voor Alejandro Agag en nieuwbakken CEO Jeff Dodds.

Foto's: Thomas Smets - Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 24 juli 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons