van der Horst

Porsche karig met informatie na eerste test met Porsche 919 Hybrid 2015

Porsche 919 Hybrid 2015
Porsche 919 Hybrid 2015
Vorige week meldden we reeds dat Porsche naar het Midden-Oosten trok om de nieuwe Porsche 919 Hybrid voor 2015 voor het eerst serieus aan de tand te voelen. Gedurende vijf dagen werkten fabriekspiloten Timo Bernhard en Neel Jani een ontwikkelingsprogramma af, terwijl ook GT-piloten Earl Bamber, Frédéric Makowiecki en Nick Tandy achter het stuur van de coupé kropen.
Andreas Seidl - Teamchef Porsche LMP1
Andreas Seidl - Teamchef Porsche LMP1
De testomstandigheden in de woestijn waren niet altijd optimaal, met zelfs af en toe een buitje. Niettemin lukte de Porschisten erin om meer dan 4000 kilometer af te haspelen. "De eerste test op circuit draaide vooral over het testen van alle systemen en componenten onder race-omstandigheden. Halverwege de test konden we beginnen werken aan de set-up van de wagen en naar het einde toe slaagden we er in ook enkele langere runs af te werken", aldus teamchef Andreas Seidl. "Over het algemeen draaide de 2015 versie van de Porsche 919 Hybrid goed en verloopt alles volgens plan."

De volgende testsessie staat gepland begin februari, eveneens in het Midden-Oosten. Van 8 tot 12 februari zal Bahrein het toneel zijn waar Romain Dumas, Brendon Hartley, Nico Hülkenberg, Marc Lieb en Mark Webber in actie treden.

Foto's: Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 22 januari 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons