van der Horst

Portimão: dubbele overwinning voor Q1 Trackracing in GT Cup Open

Stienes Longin en Nicolas Saelens
Stienes Longin en Nicolas Saelens
Gisteren pech, vandaag een ommekeer voor Stienes Longin en Nicolas Saelens in de GT Cup Open in Portimão. Dankzij een safety car procedure op een welgekomen moment konden zij naar voren komen, de leiding grijpen en de race winnen. De Leuvenaar wist daarbij nipt Federico al Rifai in de GDL Racing Porsche achter zich te houden. Bovendien was het een dubbel feest voor het team van Q1 Trackracing met Laurent Vandervelde en Nathan Brauns als winnaars in de Am-klasse.
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Het was vooral Lars Zaenen die bij de start goed weg was, terwijl Nicolas Saelens achteraan probeerde aan te klampen. Net voordat de pits open ging werd echter de safety car ingezet. Dit was een welkom geschenk voor Saelens en Longin, omdat ze, gezien hun niet-gefinishte race op de vorige dag, de minimale pitstoptijd hoefden uit te zitten. Saelens aarzelde dan ook niet en ging direct de pits in. Zaenen, die een klein probleem ondervond, viel even terug in het veld. Nadat alle pitstops afgewerkt waren werd het vrij duidelijk dat Longin een mooie voorsprong had, maar hij kreeg de zege zeker niet cadeau.

2024 Podium GT Cup Open Portimão Race 2 Am
2024 Podium GT Cup Open Portimão Race 2 Am
Achter de Leuvenaar ging Rifai op jacht, terwijl ook Luca Ludwig in de Mertel Motorsport Ferrari zeer sterk onderweg was. Beide heren kwamen enorm dicht bij Longin in de slotfase van de race, maar Longin wist uiteindelijk met een halve tel voorsprong ten opzichte van al Rifai/Matteo Luvisi en Ludwig/Iván Velascode de overwinning binnen te halen. Ondertussen hielp het uitstellen van de pitstop ook Brauns en Vandervelde om ineens aan de leiding te komen in hun klasse. Hun overwinning werd nog zekerder nadat Leandro Martins, de winnaar van de vorige dag, een spin maakte. Tot slot eindigden Zaenen en Xander Przybylak net naast het podium op de vierde plaats algemeen, terwijl Nicolas Vandierendonck en Bogdan Duma problemen hadden en pas als achttiende over de finish kwamen.

Nu hebben de deelnemers twee weken rust voordat ze weer in actie komen, deze keer op het Duitse Hockenheim.

Foto's: GT Cup Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zondag 28 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portimão.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons