van der Horst

Portugal: Neuville doet zijn werk op showproef

Thierry Neuville - Hyundai i20 rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 rally1
Thierry Neuville is de eerste leider in de Rally van Portugal, de vijfde manche van het WRC. De Belg haalde het in een showproef van Sébastien Ogier en Ott Tänak.
Het was helemaal wachten op het einde van de showproef om de eerste leider van de Rally van Portugal te kennen. Thierry Neuville (Hyundai) is een specialist in dit werk en de Belg moest ook proberen een kleine bonus te maken met het oog op morgen. De Belg opent op onverhard en dat is zelden in zijn voordeel. Neuville deed wat moest en pakte de winst, en dus ook de leiding.

De verschillen waren uiteraard klein. Sébastien Ogier (Toyota) was tweede op zes tienden. Ott Tänak (Hyundai) moest al twee seconden toegeven. Topfavoriet Kalle Rovanperä (Toyota) eindigde op 2.4 tellen van de leider. Grégoire Munster (Ford) reed amper een achttiende tijd.

In WRC2 pakte WK-leider Yohan Rossel de snelste tijd.

De Rally van Portugal eindigt zondag met de Power Stage in Fafe.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 9 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons