van der Horst

Portugal: Verstappen met vertrouwen naar kwalificatie

Max Verstappen - Red Bull RB16B
Max Verstappen - Red Bull RB16B
Max Verstappen (Red Bull Racing) heeft een eerste veldslag gewonnen in het duel met Lewis Hamilton (Mercedes). De Nederlander was ruim twee tiende sneller dan zijn concurrent in de laatste oefensessie. De verrassing van de dag komt voorlopig op naam van Fernando Alonso en Alpine, die naar een derde (maar geschrapte) rondetijd reden.
  • Hamofa Performance
Koele temperaturen en weinig grip in Portimao. Het gaf het Formule 1-peloton de kans om met hetzelfde setje banden verschillende snelle chrono's neer te zetten, al bleek het wel opnieuw een hele opgave om de perfecte ronde bij elkaar te rijden. Max Verstappen perste uiteindelijk toch een prestatie uit zijn Red Bull RB16B die goed genoeg was om de verzamelde concurrentie op meer dan twee tiende te fietsen. Ondanks de kleine verschillen werd die tegenstand opnieuw aangevoerd door Lewis Hamilton (Mercedes).

Valtteri Bottas (Mercedes) en Sergio Perez (Red Bull Racing) zijn op dit moment trager dan hun teamgenoten en hadden mogelijk ook de Alpine van Fernando Alonso voor zich moeten dulden. De veteraan sloot aan op amper één honderdste van Hamilton, maar was daarbij enkele centimeter over de witte lijnen van het circuit gegaan. Esteban Ocon redde de Franse eer met een mooie vijfde tijd, voor beide Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Alpha Tauri en - verrassend - McLaren: voorlopig niet goed genoeg. En wat dan gezegd van Aston Martin, dat niet verder raakte dan een vijftiende en achttiende tijd voor Lance Stroll en Seb Vettel respectievelijk. De beide groene bolides waren geen partij voor... de Haas van F2-kampioen Mick Schumacher.

De plaatsen op de startgrid van de Grote Prijs van Portugal worden vanaf 16 uur Belgische tijd verdeeld.

Foto: Red Bull Racing



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons