van der Horst

Prologue: Porsche domineert - 4 seconden sneller dan vorig jaar

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Porsche heeft de eerste van de twee FIA WEC testdagen op Paul Ricard gedomineerd. De 919 Hybrid prijkte aan het einde van alle drie de sessies stevig bovenaan de tijdstabellen, het was uiteindelijk Romain Dumas die in de avondsessie met de #18 een 1:37.220 liet optekenen. De Fransman was daarmee maar liefst vier seconden sneller dan de top chrono van 12 maanden geleden, en dat ondanks een ongemeen harde mistral wind die de kop op stak. Door de afwezigheid van technische controles is het echter niet zeker dat Porsche conform het technische reglement rondreed.
KCMG - Oreca 05
KCMG - Oreca 05
De nieuwe Audi R18 e-tron quattro LMP1 was de dichtste achtervolger, maar volgde echter pas op bijna twee seconden, terwijl beide Toyota’s het rijtje fabriekswagens afsloten in het zog van Audi. In LMP2 was de knappe KCMG Oreca 05 de primus, voor de SARD-Morand Morgan Evo en beide G-Drive Ligiers. De nieuwe Strakka Dome S103 was bij les en eindigde de dag als vijfde.

Porsche 991 RSR GTE
Porsche 991 RSR GTE
Ook bij de GT’s (Pro en Am!) was het al Porsche wat de klok sloeg. In de namiddagsessie noteerden beide door Manthey Racing gerunde 991 RSR’s de beste chrono’s, om vervolgens nauwelijks nog in actie te komen in het donker. AF Corse legde beslag op de derde en vierde tijd, voor beide Aston Martins. De Proton Competition Porsches verrichtten hetzelfde kunstje als de fabriekswagens en namen de kopposities in GTE-Am voor hun rekening. 



Foto's: KCMG & WEC/Adrenal



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 27 maart 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons