van der Horst

Radical wil ronderecord Nürburgring met nieuwe Radical RXC Turbo 500

GHK Racing - Radical RXC
GHK Racing - Radical RXC
Radical stelt op het Autosalon van Genève de RXC Turbo 500 voor, een opgekietelde versie van de Radical RXC die we in ons land bijvoorbeeld afgelopen jaar nog zagen deelnemen aan de 24 Hours of Zolder met GHK Racing. Om het vertrouwen in de wagen te onderstrepen zal de Britse constructeur enkele nieuwe pogingen wagen om het ronderecord op de Nürburgring voor productiewagens scherper te stellen, iets wat de Britten ook in 2005 en 2009 al lukte met de SR8 LM.
Radical RXC
Radical RXC
De nieuwe Radical RXC Turbo 500 beschikt over een watergekoelde bi-turbo Ford-Ecoboost krachtbron die 530 pk levert, waardoor de bolide een verhouding kent van 462pk per ton. Een spurtje van 0 tot 160 wordt daardoor afgelegd in 6,8 seconden, terwijl de acceleratie van 65 tot 130 slechts 3 tellen vraagt. Meer details zullen worden vrijgegeven begin maart op het autosalon van Genève. Wel onthulde Radical Cars reeds dat het naar Duitsland trekt voor een aanval op het ronderecord voor productiewagens op de Nürburgring. Daartoe zal het vanuit zijn hoofdkwartier in Peterborough in het Verenigd Koninkrijk vertrekken richting de Green Hell.

Naomi Schiff - Radical SR8
Naomi Schiff - Radical SR8
Het plan is om drie stints af te werken; een eerste op dezelfde banden als waarmee men de oversteek over het Kanaal en de bijhorende tocht richting Duitsland deed. Voor een tweede stint zullen street legal banden worden gemonteerd, dezelfde als tijdens de vorige recordpoging, terwijl de laatste stint wordt afgewerkt geschoeid op volwaardige Dunlop-slicks.

Foto's: Ronald Janssens, Martijn Wouters & Radical Cars



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zaterdag 21 februari 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons