van der Horst

België: Raikkonen boven in derde en laatste training

Kimi Räikkönen - Scuderia Ferrari
Kimi Räikkönen - Scuderia Ferrari
Onder een stralende zon deze voormiddag was het Kimi Raikkonen die de snelste tijd klokte in de zaterdagtraining. De Fin was twee tienden sneller dan Daniel Ricciardo en drie tienden sneller dan Ferrari-ploegmakker Sebastian Vettel. Valtteri Bottas reed de vierde tijd terwijl we de Mercedessen pas terug vinden waren op de plaatsen vijf en zeven. Het meest opvallende was echter dat er nipt een drama werd vermeden wanneer Pascal Wehrlein nog net Esteban Gutierrez kon vermijden die heel traag reed boven op Eau Rouge.
  • Prospeed Competition
Max Verstappen - Red Bull F1
Max Verstappen - Red Bull F1
Als er één plek is op de hele F1-kalender waar men best niet te traag doorkomt is het bovenaan Eau Rouge. De rijders die de heuvel beklimmen kunnen onmogelijk zien wat er na de bocht gebeurt. Het is voorlopig nog niet zeker waarom de Mexicaan daar zo traag reed maar mogelijk wacht hem een straf. Max Verstappen kwam amper in actie nadat hij technische problemen kende op zijn Red Bull, de Nederlander liet dan ook geen tijd optekenen.


Lewis Hamilton & Fernando Alonso
Lewis Hamilton & Fernando Alonso
Bij Mercedes zette men zoals verwacht de tactiek van gisteren verder. Lewis Hamilton heeft nog meer onderdelen aan zijn bolide laten vervangen en wordt nu in theorie 55 startposities achteruit gezet. Samen met Fernando Alonso zal hij dus sowieso de laatste startrij delen en wellicht komen de wereldkampioen en de voormalig wereldkampioen niet of nauwelijks in actie straks in de kwalificatie. Opvallend voorts is dat niemand de moeite deed om uitgebreid de super zachte band te testen, wellicht te zacht voor ons Circuit de Spa-Francorchamps bij de heersende temperaturen.

Foto's: Vincent Wouters & Georges De Coster



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons