van der Horst

Rally Finland: Ogier pakt autoritair de leiding - Neuville knap tweede

Sébastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R-WRC
De lus van deze morgen over vier KP’s en 73 km tegen de chrono, werd deze namiddag nog eens over gedaan. En Sébastien Ogier heeft nog maar eens getoond waarom hij en niemand anders afgetekend aan de leiding staat in de tussenstand van het kampioenschap.
De Franse Volkswagen rijder zette vier besttijden op rij op de tabellen en boog zijn minieme achterstand van 0,8 seconden tegenover de Noor Östberg om in een voorsprong van 36 seconden op Neuville die een kleine twee seconden voor heeft op ploegmaat Östberg, terwijl Hirvonen in vierde positie tegen een achterstand kijkt van een minuut op Ogier.

Ogier pakte tijdens de eerste van de vier te verrijden KP’s van deze lus reeds het commando over van Östberg. De Fransman ging verder op zijn elan terwijl de Finse Citroën kopman Mikko Hirvonen in de tweede KP van de tweede lus 23 seconden moest prijs geven, waardoor Neuville via een zeer knappe tweede tijd kon opschuiven naar de derde plaats op 8 seconden van de tweede plaats van Östberg. Op de derde KP verloor Neuville op zijn beurt wat tijd, maar bleef 2de. KP4 werd dan weer gekenmerkt door Östberg die 26 seconden verloor, waardoor Neuville kon opschuiven naar de tweede plaats.
Iedereen binnen de top kende deze namiddag wel een moment waarop ze tijd verloren, behalve Ogier die op die manier een mooie voorsprong kon uitdiepen.

Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Neuville volgt momenteel in tweede positie op 36 seconden en heeft op zijn beurt 2 seconden bonus op ploegmaat Östberg. Hirvonen heeft een achterstand van een minuut, terwijl Meeke in vijfde positie volgt op anderhalve minuut. De strijd voor de overwinning lijkt gestreden, maar over de tweede, derde en vierde plaats is het laatste woord nog niet gezegd. Indien Neuville de punten zou kunnen bemachtigen en ook de punten van de Power Stage kan pakken , is de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap in zicht voor onze landgenoot.

Vanavond volgt nog een korte proef van Killeri over 2 km. Deze proef werd gisteren gewonnen door Neuville.

Morgen tijdens de slotdag staan nog twee lussen van telkens vier KP’s op het programma die wordt afgesloten door de Power Stage. Samen goed nog 130 km tegen de klok.

Foto's: RIP/Ferraro - Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 2 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons