van der Horst

Rally: Loubet, Evans en Rovanperä raken onder stoom

Kalle Rovanperä - Toyota Gazoo Racing
Kalle Rovanperä - Toyota Gazoo Racing
Een week na de Monte-Carlo gingen enkele WRC-rijders zich gaan voorbereiden op de tweede manche van het seizoen in Zweden. Voor Elfyn Evans en Kalle Rovanperä verliep dat via de Arctic Rally, Pierre-Louis Loubet ging op uitnodiging kilometers maken in Qatar.
Kalle Rovanperä (Toyota) maakte zijn debuut dit seizoen. De wereldkampioen ging warm draaien in de Arctic Rally in Finland. Hij was de hele rally dominant en zette teamgenoot Elfyn Evans (Toyota) op ongeveer een minuut, maar de Fin moest zijn Yaris op de slotproef op kant zetten met mechanische problemen. Evans nam dankbaar over en mag met winst op zak naar Zweden, al zal de Welshman uit een ander vaatje moeten tappen wil hij Rovanperä straks volgen.

Ook heel wat WRC2-rijders gingen proefdraaien. In Rally2 was er winst voor Mikko Heikillä in zijn Yaris. Nikolay Gryazin (Citroën) moest opgeven. Er stond ook een stevige Belgische delegatie aan de start, maar enkel Thomas Martens (Clio Rally4) haalde de finish met enkele sterke tijden. Bernd Casier moest opgeven met de finish in zicht. Ook Robbert Desmet en Bart Sobry moesten vroegtijdig op kant.

In heel andere omstandigheden bereidde ook Pierre-Louis Loubet zich voor op het nieuwe seizoen. De voormalige rijder van M-Sport trekt dit jaar opnieuw naar WRC2 met de titel als doel. In Qatar won hij alvast een secondenslag van Mads Ostberg.

Foto: Kalle Rovanperä - X



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 4 februari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons