van der Horst

Rally van de Condroz: Breen als leider slotfase in

Craig Breen - DS3 R5
Craig Breen - DS3 R5
De Ier Craig Breen lijkt op weg naar de overwinning in de Rally van de Condroz, de slotmanche van het Belgische Rallykampioenschap. Er is zelfs een dubbel in de maak voor Citroën met Stéphane Lefebvre die wel zijn meerdere moet erkennen in zijn Ierse merkgenoot. De Fransman telt al 27 seconden achterstand.
Breen kreeg zaterdagavond de leiding in handen na de opgave van Cédric Cherain. De fiere leider ging op de slotproef van de openingsdag van de baan. De Ier toonde zich op zijn beurt zondagochtend sneller dan zijn dichtste belager Stéphane Lefebvre en heeft zo een mooie voorsprong bijeen gespaard. Enkel pech of een fout lijkt Breen nu nog van de zege te kunnen houden.

Stéphane Lefebvre kon ook zondag het tempo van Breen niet aan, maar lijkt wel zijn tweede plaats veilig te stellen. Vincent Verschueren is op weg naar een knappe podiumplaats in zijn Skoda Fabia R5. Verschueren heeft 17 seconden achterstand op Lefebvre.

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Yves Matton zet stilaan Xavier Bouche onder druk voor de vierde plaats. Bouche heeft nog een kwart minuut voorsprong op de Citroën C4 van Matton. De teambaas van Citroën Racing klokt zondag op een droger wegdek strakke tijden, net zoals zijn WRC-genoten Manuel Canal-Robles (Skoda Fabia WRC), nog altijd knap zesde, en Chris Van Woensel (Mitsubishi Lancer WRC) die op Goesnes -Marchin, dat is proef 20, voorbij Adrian Fernemont (Ford Fiesta R5) en Kris Princen (Peugeot 208 T16) van de negende naar een zevende plaats sprong. Princen blijft achtste, Fernemont tuimelt dan weer van zeven naar negen. Davy Vanneste rondt de top tien.

Zondagmiddag moeten er nog vier proeven worden afgewerkt.

Foto's: RIP & Sandro Delaere

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 6 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons