van der Horst

Rally van de Condroz: Craig Breen heerst in Huy

Craig Breen - DS3 R5
Craig Breen - DS3 R5
De Ier Craig Breen heeft de 43ste editie van de Rally van de Condroz op zijn palmares gezet. De Citroënrijder was sneller dan zijn merkgenoot en Fransman Stéphane Lefebvre en Vincent Verschueren op een Skoda Fabia R5. De Condroz was de laatste manche van het BRC. Kampioen Freddy Loix kwam niet meer aan de start van die slotmanche.
  • Dreamdrive
Stéphane Lefebvre - DS3 R5
Stéphane Lefebvre - DS3 R5
De leidersplaats van Craig Breen kwam op de slotdag niet meer in gevaar. De Ier kreeg zaterdagavond de leiding in de schoot geworpen toen leider Cédric Cherain zich verkeek op een bocht en de bomen in schoof, met de opgave tot gevolg. Breen moest vooral Stéphane Lefebvre, zijn collega bij Citroën in het WRC, in de gaten houden, maar de Fransman kwam geen meter meer dichter. Lefebvre zorgde met Breen wel voor een mooie dubbel en een droompodium voor de organisatie.

Vincent Verschueren
Vincent Verschueren
Vincent Verschueren eindigde in zijn Skoda Fabia R5 na een heel regelmatige wedstrijd heel knap derde, op amper 13 seconden van Lefebvre en een dikke halve minuut van Breen.

Xavier Bouche
Xavier Bouche
Xavier Bouche besloot op ruim een minuut vierde, voor een triolet WRC-wagens die het op de slotdag nog heel goed deden. Yves Matton moest weliswaar vrede nemen met een vijfde plaats in zijn C4 WRC, Manu Canal-Robles is een mooie zesde bij zijn WRC-debuut in een Fabia WRC en Chris Van Woensel werd zevende na een knappe remonte.

Kris Princen
Kris Princen
Een onfortuinlijke Kris Princen (Peugeot 208 T16), een goede Adrian Fernemont (Ford Fiesta R5) en een secure Davy Vanneste (Ford Fiesta R5) besloten de top tien.

Steven Dolfen
Steven Dolfen
Kevin Demaerschalk was in zijn DS3 R3, eerste voortrekker. In R2 haalde Guillaume De Mevius, de kersverse RACB-rijder, het uiteindelijk nog vrij nipt van een sterke Guillaume De Ridder. Steven Dolfen werd wel kampioen in RC4.

Bij de historische wagens ging de winst naar de BMW M3 van Robin Maes.

Foto's: RIP en Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 6 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons