van der Horst

Rally van Finland: Latvala en Volkswagen blijven heersen

robe
robe
Dag twee van de Rally van Finland is slecht gestart voor Robert Kubica die in de eerste KP naast de baan donderde en moest opgeven. Deze KP werd opnieuw gewonnen door Jari-Matti Latvala in zijn VW Polo voor een schitterende Hänninen in de Hyundai i20 WRC, Ogier, Paddon en Meeke die met de Citroën DS3 in de buurt blijft van de twee leidende VW Polo’s.
Hanninen - Hyundai i20 WRC
Hanninen - Hyundai i20 WRC
KP2 van dag 2 was opnieuw voor thuisrijder Latvala die de eer had om de 250ste KP zege van Polo achter zijn naam te zetten, voor opnieuw Ogier en Meeke. Hänninen had te kampen met een leegloper op zijn Hyundai, maar zette zijn weg verder en ging even later over de kop. Hij verloor meer den een minuut en verhuist in het klassement van de vierde naar de negende plaats.

Een ontketende Meeke zette met de Citroën DS3 de snelste chrono op KP3 voor Hirvonen en Latvala. De Ier was een dikke vier seconden sneller dan Ogier, waardoor hij in de tussenstand terug komt tot op minder dan vier seconden van de regerende wereldkampioen. Neuville moest in de strijd om zevende plaats ploegmaat Paddon voorlaten.

Ogier sloot tenslotte de laatste KP van de eerste lus af in winnende positie voor Latvala en Meeke. Latvala blijft mooi aan de leiding met respectievelijk 8 en 13 seconden voor op Ogier en Meeke. Hirvonen volgt in vierde stelling op 40 seconden of 10 meer dan Mikkelsen in de derde Polo. Neuville kampt met technische problemen en staat 8ste op anderhalve minuut.

Foto's: WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 1 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons