van der Horst

Rally van Finland: Latvala nieuwe leider

Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Nadat regerend wereldkampioen Sebastien Ogier de eerste lus van de tweede wedstrijddag nog afsloot in winnende positie met een kleine voorsprong van 5,3 seconden op teammaat bij Volkswagen, Jari Matti Latvala, en 10,6 seconden op de Citroën DS 3 van de Brit Kris Meeke, zijn de kaarten op het einde van de tweede dag enigszins herschud.
Latvala zette de snelste chrono op de tabellen op de zesde KP en opende zodoende de aanval op zijn merkgenoot. Nog voor de zesde chronorit moest de Pool Robert Kubica in zesde positie zijn Ford naar de kant sturen met technische averij, terwijl Hayden Paddon uitgebreid in de kreukels ging en zijn vijfde plaats in rook zag opgaan.

Een KP later was het Meeke die het snelst onderweg was, terwijl Latvala opnieuw iets sneller was dan Ogier. Een proef verder was het zover, Latvala won opnieuw en pakte de leiding over van Ogier, terwijl ook Meeke nog steeds heel dicht in de buurt bleef van de beide VW Polo's.

Latvala ging door op zijn elan en behaalde op de proeven gemiddelde snelheden van 133 km/u. Meeke was een minuut te laat bij het inklokken aan de 9de KP en kreeg 10 seconden straftijd.

Ogier wist nog de afsluitende korte KP te winnen, maar kwam 2,6 seconden te laat om Latvala van de leiding te houden. Meeke is nog steeds derde, maar door de straftijd kijkt hij reeds aan tegen een achtersctand van 24 seconden. Ostberg staat knap vierde op 34 seconden, terwijl Thierry Neuville ondertussen is opgeklommen naar de vijfde stek met in zijn zog teammaat Sordo. Maar hun achterstand is ondertussen respectievelijk wel 1min49 en 1min52.

Foto: Willy Weyens
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 31 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Finland.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons