van der Horst

Rally van Finland: Waanzinnig spannend

Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Opnieuw twee lussen van telkens vier KP’s staan er op het menu van de derde wedstrijddag. Ondertussen hebben de piloten reeds een van de twee lussen achter de kiezen en het duel tussen de Volkswagen teammaten Jari-Matti Latvala en Sébastien Ogier is op volle gang. Had de Fin deze morgen bij de start van de eerste KP nog een voorsprong van 2,6 seconden op Ogier, dan kon hij deze na vier KP’s of goed 65 km amper vergroten met 2/10 seconde. Meeke blijft in zijn Citroën zo goed mogelijk aanklampen, maar de 10 seconden straftijd op vrijdag blijven hem achtervolgen en hierdoor krijgt hij de hete adem in zijn nek van teamgenoot bij Citroën Mads Østberg.
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Er zijn momenteel drie gevechten aan de gang. Voor de eerste plaats is er de titanenstrijd tussen regerend wereldkampioen Ogier en Latvala, die een derde zege in eigen land in het vizier heeft.

Voor de derde plaats is er het duel tussen de Citroën rijders Meeke en Østberg die voorlopig gescheiden zijn door 14 seconden. Voor de vijfde plaats opnieuw een intern merkenduel tussen de Hyundai’s van Neuville en Sordo.

Latvala en Ogier verdeelden de eerste vier KP’s van de derde wedstrijddag netjes onder elkaar. Vandaag rest er nog een tweede identieke lus.

Foto's: Citroën Racing - Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 1 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Finland.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons